Şivan Perwer, kurdernes store sanger, melder for første gang ud, at han støtter folkeafstemningen den 12. september.

Af Alan Hasso

Den populære kurdiske musiker Şivan Perwer fortæller nu offentligheden, at folkeafstemningen efter hans mening er et vigtigt skridt for Tyrkiet. ’’En streng modstand mod folkeafstemningen er ikke rigtig,” siger han i et interview med den tyrkiske avis Sabah.

Şivan Perwer har boet i udlandet de sidste 34 år, men han udtrykker nu, at han gerne vil vende tilbage til sit hjemland. ’’Hvem ville ikke tilbage til sit land?” spørger Şivan Perwer.

Desuden er han overbevist om at ingen, herunder den daværende tyrkiske præsident Kenan Evren, bør retsforfølges for 12. september kuppet, og siger: ’’De bør straffes med deres egen samvittighed.’’ Kenan Evren var lederen af det militærkup i september 1980, hvor et stort antal mennesker blev fængslet, tortureret og forsvandt.

Til ønsket om at vende tilbage til Tyrkiet, siger Şivan Perwer.

’’Tyrkiet oplever store forandringer, og disse forandringer har samfundet kæmpet for i flere år. Har vi som musikere såvel som andre venner ikke lidt meget? Hvis vi taler om tankefrihed og demokrati, bør juridiske hindringer absolut ophæves,” udtaler Şivan Perwer og opfordrer kurderne til at bakke op om AKPs politik og folkeafstemning.

“Denne folkeafstemning  er et skridt henimod en god fremtid. Hårde angreb fra oppositionen og kurdere, bør ikke længere tolereres. Desuden er vi nødt til at have en moderat holdning til regeringen.’’

Hvad angår PKK’s våbenhvile, som fortsætter indtil d. 20 september, fortæller Şivan Perwer, at  “Denne broderkrig må snart finde en ende, hvilket der er stort behov for. Vi kommer ingen vegne, med følelsen af hævn, vi er alle brødre. Jeg er på alle måder parat til at være til gavn. ’’

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer