To nye bøger til faget “dansk som andetsprog” er blevet udgivet af Orhan Dogru.

Translatøren Orhan Dogru, der ejer et tolkebureau i Glostrup og som stammer fra den kurdiske landsby Hecilera (Kuşca) Konya i Tyrkiet, er igen aktuel med bøger. Der er tale om:

“Newroz som myte og litteratur”

og

“Tre sagn om tre folks oprindelse”

34180063_10216424252387693_7828283834964639744_n

De kan lånes på biblioteket.dk, hvis du ikke allerede har købt eller på anden vis fået læst dem.

Link her

”Mit mangeårige research-arbejde omkring mytologiske overleveringer fra mine sprogligt-kulturelle universer i form af kurdisk, tyrkisk og dansk, der udgør min indre verden og som jeg hver dag både åndeligt og sanseligt kommer i berøring med, har udmøntet sig i to bøger med skønlitterært indhold,” siger Orhan Dogru.

Den første bog ”Tre sagn om tre folks oprindelse” er en børne- og ungdomsbog, som i letlæselig og illustreret form gengiver tre sagn af dansk, kurdisk og tyrkisk oprindelse. Der er tale om:

Det kurdiske sagn “Newroz-myten om smeden Kawa”

Det tyrkiske sagn ”Ulvesagnet og Ergenekon”

Det danske sagn ”Sagnet om Kong Dan”

Den anden bog ”Newroz som myte og litteratur” er baseret på grundig research omkring Newroz-myten om Smeden Kawa og bearbejdningen af temaet Newroz i ældre litteratur, idet forfatteren i bogen bringer en meget detaljerede genfortælling af myten om Smeden Kawa, hvor der også fortælles om tiden, før tyrannen Kong Dahhak.

Sidst i bogen bringes der en analyse af tre ældre klassiske fortælleres omtale af Newroz-myten i deres værker. I den forbindelse foretages der en kritisk analyse af Firdausis ensidige behandling af Newroz-myten. D

erefter gengives der for første gang på dansk et udvalgt kapitel af ”Serefname”, den første kurdiske historiebog af Şerefxane Bedlisi, hvori Newroz-myten er omtalt, samt et eksempel på, hvorledes Ehmede Xani har inddraget myten om Newroz i sin kurdiske klassiker ”Mem û Zîn”.

Løssalg: 100 kr. pr. bog ved afhentning på Orhan Dogrus kontor på adressen Glostrup Torv 4, st. th. , 2600 Glostrup. Købes som bog/e-bog på internet: Bogtjenester på internettet, herunder på Saxo. com.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer