PYD takker det danske parlament for at “gå forrest i at udtrykke en klar og præcis holdning til Erdogans umenneskelige handlinger.”

Den danske afdeling af det syrisk-kurdiske Demokratiske Unionsparti Danmark (PYD) takker i en meddelelse Folketinget, der i sidste uge vedtog en kritik af Tyrkiets politik i syrisk Kurdistan.

Alle partier, undtagen Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, stemte i torsdags for denne udtalelse.

“Folketinget finder Erdogans militære aggressioner i kurdiskdominerede områder i Syrien uacceptable, fordømmer (Tyrkiets præsident Recep, red.) Erdogans boykotopfordring og opfordrer regeringen til at arbejde for en skærpet EU-kurs over for Tyrkiet.”

Derfor takker PYD nu det danske parlament for at “gå forrest i at udtrykke en klar og præcis holdning til Erdogans umenneskelige handlinger.”

Derudover skriver det syrisk-kurdiske parti, at de håber, at andre lande vil følge Danmarks eksempel.

Tyrkiet indtog de kurdiske områder i Syrien i foråret 2018 og igen efteråret 2019 i jagten på de kurdiske militante i Folkets Forsvarsenheder (YPG) og Kurdistans Arbejderparti (PKK).

I september i år skrev FN’s Undersøgelseskommission vedrørende Syrien i en ny rapport, at det har “god grund til at tro”, at tyrkisk-støttede grupper i Syrien “gentagne gange har begået krigsforbrydelser” mod kurdere i byerne Afrin og Ra’s al-Ayn (Serê Kaniyê).

I Afrin udgjorde kurderne før den klare majoritet i provinsen. Nu udgør de ifølge visse kilder 18% af befolkningen, mens andre sætter det til omkring 30%.

Kommentér via Facebook

kommentarer