Søndag morgen frem til aftenen var folk i fuld gang, med at sortere og pakke tøj ind.

Dette skyldtes at kurderne i hele Danmark har sendt alt fra køkkenredskaber til tæpper og tøj ind for at støtte de mange hjemløse af jordskælvet i Wan. Alt hvad der kunne bruges, blev pakket i kasser og poser.

“Arrangørerne kan få velfortjent ros til den arbejdseffektivitet, og de var gode til at organisere”, mener Aliye Özvan, der også var med til at hjælpe. Flere folk kom ihærdigt til og hjalp med sorteringen, og uanmeldt flere lastbiler med tøj. “Man skulle aldrig tro det ville blive færdigt, selvom mange havde stået i det kølige rum i timer. ”

“Jeg synes, at indsamlingen er gået over al forventning. Der er blevet indsamlet flere tons tøj, sko, tæpper m.v. til de jordskælvsramte i Van. Ja, faktisk, måtte vi allerede igår lukke for modtagelsen af yderligere ting, som rigtig mange mennesker gerne ville have sendt afsted. Samtidig hjalp omkring 100 mennesker med at sortere alle tingene, så kun de allermest nødvendige og ubrugte ting kunne sendes afsted. Derudover er der blevet indsamlet enormt mange penge til ofrene fra flere sider og kanter. Hele forløbet har vist, at kurderne viser medmenneskelighed overfor mennesker i nød og står sammen, når det gælder” siger Sibel Benli til Jiyan.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer