Københavns Politi har sigtet tre personer efter den kurdiske protest i forgårs på Nytorv i København, der endte i tumult.

Tre personer er sigtet af Københavns politi efter protesten i forgårs på Nytorv i København, der endte i tumult.

“Vi har sigtet tre personer for brud på ordensbekendtgørelsen,” siger en pressemedarbejder i Københavns Politi til Jiyan.dk

Politiet oplyser ikke, om de sigtede er tyrkere eller kurdere. Derudover lyder det fra ordensmagten:

“Vi modtog en anmeldelse klokken 17.20 i onsdags, om at der har været uro ved en demonstration. Vi sendte en patruljevogn afsted. De uenige parter blev talt ned.”

Seve Kurdisk Kvindeforening, der sympatiserer med PKK, skriver, at en gruppe tyrkere “angreb vores venner. En af vores kammerater fik slået hul i hoved.”

Københavns Politi siger til Jiyan.dk, at de “ikke har modtaget nogen anmeldelse om vold” i forbindelse med demonstrationen.

En kurder holdt en tale under protesten, hvor han fordømte, at Tyrkiet havde fjernet borgmestre fra Folkenes Demokratiske Parti (HDP) fra deres poster.

”Vi opfordrer alle danske partier og menneskerettighedsorganisationer til at fordømme Tyrkiets angreb på HDP,” sagde kurderen og tilføjede:

”Bryd tavsheden, længe leve HDP,” omgivet af flag fra HDP og PKK, Kurdistans Arbejderparti. Kurderen var ikke indblandet i den efterfølgende voldsepisode.

En forbipasserende tyrker råbte derefter ”Fucking terrorist, mand” til kurderne.

Der var tale om en gruppe på fem til ti unge tyrkere i alderen 20-25 år, der fortsatte deres skældsord om PKK på tyrkisk og dansk. Kurderne svarede igen med at sige “Erdogan er en terrorist.”

Mindst en af de tyrkiske mænd lavede et håndtegn, der symboliserer tilhørsforhold til den ultranationalistiske bevægelse ’De Grå Ulve’. Bevægelsen er i Tyrkiet og Tyskland kendt for at være involveret i voldelige overfald, ofte imod kurdere.

Hvad der herefter skete, hersker der uenighed om.

Seve Kurdisk Kvindeforening skriver, at deres demonstranter “bevarede roen”, men at tyrkerne “angreb vores venner.”

En dansk-iransk mand, der arbejder i tøjbutikken ved siden af, siger at PKK-tilhængerne startede.

“De (PKK-tilhængerne) slog først. Den (tyrkiske) mand, som de slog, sagde kun noget verbalt. Men han slog ihvertfald ikke først,” siger han til Jiyan.dk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer