Billede af den døde peshmerga Abdulrahman Amin.

En peshmerga har mistet livet i Duhoks Amêdî-distrikt i irakisk Kurdistan. Det skete under et sammenstød med Kurdistans Arbejderparti (PKK) i går.

“PKK-køretøjer forsøgte at bryde igennem en peshmerga-checkpoint og skød mod vores styrker,” siger Badal Bandi, en peshmerga- kommandør til tv-stationen Rudaw.

”En peshmerga blev dræbt som et resultat af sammenstødet, og vi er nu på vej til Zakho for at begrave hans lig.”

Den døde peshmerga hed Abdulrahman Amin, tilhørte Peshmerga’s Roj-enhed og kom oprindeligt fra Sirnak i tyrkisk Kurdistan, men havde boet i Zaxo i årevis.

PKKs medie FiratNews skriver, at Peshmerga-gruppen startede med at angribe PKKs guerillaer, som så svarede igen.

“Peshmerga, styret af det regerende parti KDP, angreb en guerillaenhed. Kilder i regionen rapporterer, at tre guerillaer fra Folkets Forsvarsenheder (HPG) er blevet alvorligt såret,” skriver FiratNews.

I sidste måned sagde lederen af Kurdistans Demokratiske Parti (KDP), Massoud Barzanî, at “desværre har PKK-militante besat…grænseområder og derefter nogle andre områder og opfører sig som områdets ejere.”

“De forhindrer folk i at bygge deres hjem og landsbyer. De opkræver skatter og afgifter fra besøgende i området,” tilføjede Barzanî.

PKK afviste kritikken. En af lederne af det kurdiske arbejderparti, Besê Hozat sagde, at KDP fører “en farlig politik”, som er til “skade for kurderne”.

Under et interview med Medya Haber TV sagde Besê Hozat, at Tyrkiet går efter at “besætte hele Sydkurdistan (Irakisk Kurdistan, red)” og at “dette angreb sker med KDPs hjælp.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer