MF Özlem Cekic kritiserer afsløring af, at Roj-TV blev tiltalt efter massiv udenlandsk pres.

– Pinligt og sort dag for ytringsfriheden, hvis det er rigtigt at Anders Fogh har solgt kampen om ytringsfriheden og har presset anklagemyndigheden for at rejse en sag mod Roj-TV for at please den tyrkiske regering, så han kunne blive generalsekreter i Nato.

Sådan lyder ordene fra SF’s Folketingsmedlem Özlem Cekic som reaktion på Politikens afsløring af, at den danske justitsminister rejste tiltale mod Roj-TV i 2010 efter udenlandsk pres.

I maj 2009 gav statsadvokat Lise-Lotte Nilas og PET’s juridiske chef, Lykke Sørensen, den amerikanske ambassade en status i sagen. Derefter opfordrede den amerikanske ambassades chef regeringen i Washington:

– Vi anbefaler, at vi skal engagere danskerne i at overveje nye indfaldsvinkler og opfordre dem til tænke kreativt for at finde måder at blokere eller lukke tv-stationen på (vores fremhævning, red.), hvis det på kort sigt skulle vise sig umuligt at gennemføre en strafferetlig sag, lød analysen, som det amerikanske udenrigsministerium og USAs ambassade i Ankara fik.

Özlem Cekic’s seneste udmelding er blevet mødt med delt begejstring og forundring fra kurdere, der mener, at det strider mod hendes tidligere udtalelser om den terrortiltalte tv-station, som det fremgår af denne tyrkisk sprogede video:

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer