Den tyrkiske statsborger Ömer Güney, der var mistænkt for at dræbe tre kvindelige PKK-aktivister i Paris er død, inden han kom for retten.

Güney døde på et hospital i Paris efter en længere tids kamp mod en alvorlig hjernesygdom.

Han var den eneste mistænkte i sagen, der skulle starte næste måned, anklaget for drabene på de tre kurdiske kvindeaktivister, herunder Sakine Cansiz, en af PKKs grundlæggere.

Güney nægtede at være involveret i drabene og hævder at være en tilhænger af PKK. Men hans bekendte siger, at han er en højreorienteret tyrkisk nationalist. Undersøgelser tyder nu på, at Güney har haft hyppig kontakt med den tyrkiske efterretningstjeneste (MIT). Det skrev det franske Le Monde. Derudover siger de franske efterforskere, at en af ofrenes DNA angiveligvis blev fundet på hans frakke.

Tre PKK-aktivister blev skudt og dræbt i januar 2013. Kvinderne blev fundet i de tidlige timer med skudsår i hovedet udenfor det Kurdiske Informationsbureau i Paris. Ofrene var Fidan Dogan, 28 år, Leyla Soylemez, 25 år og Sakine Cansiz, 55 år.

Vidner siger, Leyla Söylemez blev fundet død på indgangen til det kurdiske informationskontor, skudt i panden og mave, mens Cansız og Doğan blev dræbt ved at være blevet skudt i halsen.

I 2014 skrev tyske Der Spiegel, at adskillige dokumenter og lydoptagelser, analyseret af tysk efterretningstjeneste, viste at MIT er indblandet. Der Spiegel skriver, at ét dokument dukkede op i januar på internettet, hvor en af de tre aktivister blev identificeret og dette satte gang i advarselslampen hos de tyske myndigheder.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har hele tiden benægtet tyrkisk indblanding i mordene og ment, at det var et internt PKK-opgør.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer