Imens der blev forhandlet en ny aktiveringreform i Folketinget har Beskæftigelsesministeriet skjult fire rapporter, der har kortlagt hvordan aktiveringen reelt ser ud idag.

Af Derya Ekiz

Ifølge disse rapporter har kommunerne fået flere i virksomhedsaktivering, hvilket netop har været beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) argumentation i forhold at forhandle den nye aktiveringslov.

Beskæftigelsesministeren bestilte rapporterne tilbage i juli hos beskæftigelsesregionerne , da aktiveringskurserne blev kritiseret i medierne.

”Hvordan kan en rapport, som hun selv har bestilt, være fortroligt materiale, når den er lavet. Det skader jo ikke nogen, at den kommer frem. Det er lusk,” siger beskæftigelsesrådmand i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen (S) til Information.

Kortlægning af rapporten var færdig d. 3 november, og blev diskuteret på et møde d. 26 november af beskæftigelsesrådet, hvor de besluttede at rapporten skulle offentlig gøres, sagde formand for rådet Erik Andersen til information.

”Så fik vi lige pludselig at vide, at den var fortrolig, at den måtte ikke offentliggøres, før ministeren gjorde det,” sagde Erik Andersen, og at disse ordre fik de af Arbejdsmarkedsstyrelsen, der hører under Beskæftigelsesministeriet.

For få dage siden gav Arbejdsmarkedsstyrelsen, efter informations interesse for sagen, tilladelse til beskæftigelsesregionerne at offentliggøre de mørklagte rapporter.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg ønsker ikke at kommenterer sagen yderligere.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer