”Danmark er kendt for at være en retsstat,” skriver KOMKAR-KBH i en pressemeddelelse. “Nogle politibetjentes uafbrudte chikane mod denne kurdiske familie tegner desværre et andet billede.”

Den kurdiske kulturforening KOMKAR-KBH kritiserer sagen om den forsvundne kurdiske dreng Farhad Tober. DR har vist en dokumentar om drengens familie i Vejle, som igennem længere tid har følt sig forfulgt og chikaneret af Sydøstjyllands Politi.

Ifølge KOMKAR-KBH bruger politiet ”unødvendig magt og peberspray” og ”prøver at gøre livet så surt som muligt for familien.”

Foreningen skriver videre:

”Danmark er kendt for at være en retsstat. Nogle politibetjentes uafbrudte chikane mod denne kurdiske familie tegner desværre et andet billede af både politiet og det Danmark, vi normalt kender.”

KOMKAR-KBH opfordrer derfor den danske regering, Folketinget og politiske partier til at få undersøgt sagen nærmere.

Familiens dengang 16-årige søn Farhad forsvandt i april 2022 i Vejle. To dage senere blev han efterlyst.

TV2 Syd oplyser, at den unge mand forsvandt efter “et sammenstød med betjente, hvor han stak

af.”

Jens Lyng Michelsen fra Vejle Politi sagde sidste år til Vejle Amts Folkeblad:

“Vi har gode grunde til at tro, at han har det godt. Ellers var vi meget mere offensive.”

Efter DRs dokumentar har Sydøstjyllands Politi afvist kritikken. DRs dokumentar tegner et billede, “de ikke kan genkende,” hedder det i en presseerklæring.

Tyske myndigheder har delt et billede af en ung mand, som måske er den forsvundne Farhad Tober. Dansk politi har “en stærk formodning” om, at manden på billedet er Farhad. Han befinder sig dermed muligvis i Tyskland. Det skriver Ekstra Bladet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer