Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) kritiserer i en pressemeddelelse tvangsudsendelsen af en kurdisk kvinde.

I en video ses fire personer lægge den 39-årige kvinde fra iransk Kurdistan ned uden for Asylcenter Avnstrup. Imens bliver hun fastholdt af civilklædt politi, som prøver at sætte hende og hendes to børn på et fly tilbage til Iran.

Der var forlydender om, at hun imod sin vilje fik en beroligende sprøjte i halsen.

Det afviser Hjemrejsestyrelsen dog overfor Ekstra Bladet. Styrelsen skriver, at der “ikke blev indgivet nogen former for medicin til den pågældende kvinde eller de to børn.”

”Episoden er en virkelig voldsom magtanvendelse fra politiets side. Er asylsystemet virkelig blevet så dysfunktionelt, siden en kvindelig asylansøger, en mor til tre små børn skulle behandles på den måde?” spørger Sammenslutningen.

”Man kan være for eller imod hjemsendelser, men det kan ikke være i orden at behandle de udsatte og i forvejen traumatiserede mennesker på den måde,” fortsætter Sammenslutningen.

Den kurdiske kvinde hedder Ghadam, er 39 år og kom til Danmark fra Tyrkiet i 2015. Hun stammer fra Serpêlî Zehaw i iransk Kurdistan. De danske myndigheder fandt ikke hendes forklaring overbevisende og afviste hendes asylsag flere gange. Hun har boet i syv år som afvist asylansøger i Danmark og har to tvillingedrenge på 10 år og en søn på halvandet år.

I lufthavnen i Istanbul har hun angiveligvis skadet sig selv med en tom glasflaske. Skaderne var så omfattende, at Hjemrejsestyrelsen har fløjet hende tilbage til et hospital i Danmark. Herefter skal hun på udrejsecenter Ellebæk.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er blevet indkaldt i samråd i sagen af Alternativet og Frie Grønne.

”Det er glædeligt at nogle politiske partier i folketinget bla. Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Socialistisk Folke Parti har taget afstand fra denne handling og har indkaldt…Tesfaye til samråd,” skriver Sammenslutningen.

”Vi appellerer til politikerne og den danske offentlighed at finde en løsning på dette problem, så det ikke går udover andre asylansøgere i samme situation.”

Se video fra episoden, filmet af Trampolinhuset.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer