”Jeg vil dræbe dig og dine børn.”

Det siger en mand iført militæruniform i en video, samtidig med at han fremviser en dolk og en pistol. Manden befinder sig angiveligvis i Syrien og nævner navnene på kvinden Delsha Safar og hendes tre børn i Odense.

Det fremgår af en video, som Jiyan.dk har set. Manden i videoen stemmer umiddelbart overens med personen i et dokument fra Syrien, som Jiyan.dk også har set. Her står der, at manden angiveligvis er en nær slægtning til Delsha Safar.

Den kurdiske kvinde frygter for sin sikkerhed. Især nu, hvor hun har fået et brev om, at hun og hendes børn skal tilbage til Syrien.

”Udlændingestyrelsen forlænger ikke din midlertidige opholdstilladelse,” står der i brevet fra sidste uge.

Udvisningen gælder også hendes to døtre på 17 og 14 år og sønnen på 8.

Delsha stammer oprindeligt fra den kurdiske by Dêrika Hemko, men boede i Damaskus, indtil hun kom til Danmark for fem år siden og bosatte sig i Odense.

”Jeg vil dræbe dig og dine børn,” siger manden i videoen og nævner navnene på Delsha og hendes børn

Flygtningenævnet vurderer, at landområder omkring den syriske hovedstad nu er så sikre, at flygtninge derfra kan vende hjem. Det er Delsha Safar uenig i.

”Jeg kan ikke tage tilbage til Syrien. Du kan se i videoen, at manden i Syrien truer med at dræbe mig og mine børn, når vi vender tilbage,” siger kvinden.

Men kan du ikke forstå den danske regerings argument om, at I er her på lånt tid og må tilbage til Syrien, når forholdene tillader det igen?

”Jamen, der er ingen sikkerhed i Damaskus. Hvordan skal jeg tage børnene med tilbage til det samme regime, som jeg er flygtet fra?” spørger hun.

”Regimet har tidligere fængslet mine brødre. Hvad er det for en sikkerhed, jeg kan se frem til?”

Datter: ”Jeg vil hellere dø her end at tage tilbage”

Hendes tre børn går i skole, de ældste arbejder ved siden af i et supermarked og kan dansk og kurdisk. Arabisk kan de ikke rigtig, siger moren.

”Min børn har ingen fremtid i Syrien, hvor der er daglige drab og voldtægter.”

Den 14-årige datter Simaf, der til daglig går i 7. klasse, siger:

”Jeg blev helt chokeret, da jeg så brevet om udvisning. Jeg troede, at jeg drømte, for det kunne bare ikke passe. Jeg tænkte, hvad har jeg gjort?”

Med løftet pegefinger erklærer Simaf:

”Jeg vil hellere dø her end at tage tilbage. Jeg har ikke noget liv dernede. Jeg har knoklet hårdt i fem, snart seks år, lært sproget og passer min skole. Har jeg spildt de seks år i Danmark?”

Regering: Vi giver kun folk beskyttelse, hvis de har brug for det

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den danske regering inden deadline. Men i sidste uge sagde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til TV 2:

”Assad er et frygteligt menneske, som har begået frygtelige overgreb. Men vi er nødt til at holde fast i, at vi kun giver folk beskyttelse, hvis de har brug for beskyttelse.”

Næstformand i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt skriver på Facebook, at syriske flygtninge bør ”være taknemmelig for det, som det danske samfund har givet dem i den periode, de har været her.”

”Og med den taknemmelighed bør de rejse hjem og nu være med til både at skabe et bedre land og et bedre liv end det, de formodentlig havde udsigt til, da de rejste… Ret og pligt følges ad,” lyder det fra DF’eren.

Så vil de radikale igen lempe udlændingepolitikken. Denne gang handler det om gymnasieeleven Aya fra Nyborg, der ifølge…

Slået op af Morten MesserschmidtMandag den 5. april 2021

Opdateret: Udlændingestyrelsens svar

Udlændingestyrelsen har svaret Jiyan.dk i en mail, at styrelsen ikke har “oplysninger om trusler, samt at han (den truende mand i videoen, red) siden…2011 ikke havde opsøgt hende.”

“Udlændingestyrelsen har således vurderet, at Delsha Safar ikke ved en tilbagevenden til Syrien vil være i risiko for individuel forfølgelse.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer