I København, Sønderborg og Aarhus demonstrerede kurdere mod drabene i Cindirês.

Af Sherwan Shahin

Fotos: Deniz B. Serinci, Jamil Shekho, Sherwan Shahin

For nyligt blev fire kurdiske borgere dræbt i byen Cindirês i Efrîn-regionen i syrisk Kurdistan af tyrkisk-støttede grupper.

Kurdere har demonstreret mod angrebet i forskellige byer i Danmark.

En af demonstrationerne blev afholdt i Aarhus foran Rådhuset, en anden i København foran Christiansborg, en tredje foran den amerikanske ambassade i samme by og et fjerde i Sønderborg.

En demonstration blev afholdt i København den 25. marts, hvor også aktivister og politikere deltog.

Demonstrationen blev arrangeret af de kurdiske foreninger i Danmark, og arrangørerne opfordrede til øget international opmærksomhed på den tyrkiske besættelse af Efrîn.

De kritiserede det internationale samfund for at være tavs overfor den tyrkiske politik mod kurdere i Syrien og råbte slogans som “Tyrkiet ud fra vores område” og “Alle terrorister skal ud af Efrîn”.

Demonstrationen i Aarhus blev afholdt den 26. marts og var organiseret af lokale kurdere.

Flere hundrede deltog i demonstrationen, hvor deltagerne bar billeder af de kurdiske ofre, bannere på kurdisk og dansk og råbte slogans, der fordømte drabene og opfordrede til handling fra det internationale samfund.

Demonstrationen foran den amerikanske ambassade blev afholdt den 1. april , og arrangeret af aktivister tæt på den autonome administration i det nordøstlige Syrien (AANES), som er allieret med USA.

Flere af deltagerne udtrykte håb om, at USA vil gøre mere for at beskytte kurdere i Syrien mod tyrkiske angreb.

Fotos fra København, Aarhus og Sønderborg

Video fra demonstrationen i København

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer