Som et led i en tre dages tur til Storbritannien, fik Kurdistans udenrigsminister Mustafa besøgt de britiske ministre Lord Howell og Damien Green.

Af Medya Özvan

Falah Mustafa Bakir, udenrigsminister i KRG (Kurdistan Regional Government), mødte i denne uge Lord Howell, den britiske udenrigsminister.

Under mødet med Lord Howell diskuterede de måder at forstærke den allerede gode forbindelse mellem Kurdistan og Storbritannien i forhold til uddannelse, kultur, handel og kapacitetsopbygning på.

Derudover diskuterede de KRG’s kampagne om at få anerkendelse for det kurdiske folkemord i Sydkurdistan.

Den kurdiske minister opdaterede Lord Howell om den politiske krise i Irak.

”Dette er et alvorligt problem for os alle i Irak. Kurderne og andre politiske partnere forsøger at sikre, at den demokratiske proces lykkes, og at Irak ikke vender tilbage til autoritært styre. Kurderne har lidt meget under det tidligere regime, og vi er kommet langt i udviklingen af et frit samfund og en økonomi i vækst. For os er der ingen vej tilbage,” sagde han.

Mens der i Syrien er oprør, har der i langt tid været fokus på om de syriske kurdere får deres rettigheder. Minister Mustafa sagde om de mulige fremtidige ændringer for Syrien:

“Vi glæder os til demokratisk forandring. Hvad der sker i Syrien er ikke kun vigtigt for sit folk, men også for os. Det kurdiske folks rettigheder i Syrien har brug for at blive anerkendt.”

Minister Mustafa fik også mødt Damien Green, viceminister for indvandring, og fik holdt en tale ved den britiske repræsentations årlige sommer modtagelse, hvor han i sin tale fortalte om den kurdiske massakre i Irak.

“De forfærdelige forbrydelser, der blev begået mod vort folk er ikke blot en række statistikker, de er ikke bare en liste af navne. Hver enkelt af de 180.000, som gik tabt, var en bror eller søster, en søn eller datter, en far eller en mor, de var mennesker ligesom dig og mig”, sagde han.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer