Familien Alo sikrede sig flotte medaljer ved Danmarksmesterskaberne i judo i Herning.

Asaad Alo og hans to døtre Janpari og Nupalda kom glade hjem fra Danmarksmesterskaberne i judo i Herning. Familien fra Efrîn i syrisk Kurdistan kan glæde sig over, at faren Asaad fik en bronze-medalje, mens hans syvårige datter Nupalda kæmpede sig til en 2. plads og 10-årige datter Janpari blev B-Danmarksmester – Guld.

Asaad er uddannet landbrugsingeniør fra Aleppo University og kom til Danmark i august 2015. Senere kom hans familie herop og han bor i dag i Fanø, tæt på Esbjerg og arbejder som pædagogassistent.

Interessen for judo stammer fra hjemlandet, forklarer familiefaren, der har fire børn, alle piger.

“Vi havde en judoklub i en lille by, tæt på Aleppo og min far støttede mig meget. Men så kom krigen i Syrien og jeg måtte indstille det og flygte herop,” forklarer Asaad Alo. “For tre år siden genoptog jeg så judosporten her.”

Hans datter Janpari spiller også violin ved siden af judo. Nupalda spiller guitar. Begge forsøger også at lære tembûr-instrumentet, også kendt som saz.

Om fremtiden siger Asaad Alo.

“Min drøm er, at mine døtre en dag går videre til Europa-, og Verdensmesterskabet og kan opnå flere sejre og at de kan hejse Kurdistans flag.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer