20 unge drenge og piger med kurdiske rødder hyggede sig i fredags med høvdingebold og human football (menneskelig bordfodbold) på Copenhagen Paintball Arena.

Af Deniz Berxwedan Serinci

De 20 unge tilhører alle den såkaldte kurdiske netværksgruppe, som arrangerer sociale, ikke-politiske aktiviteter for jævnaldrende kurdere. Til fredagens aktiviteter deltog unge fra Hillerød, Bagsværd, Albertslund, Skovlunde, Odense og Næstved.

Først spilede de høvdingebold, som er en holdsport med to hold, hvor spillerne skal undgå at blive ramt af bolde kastet af modstanderne.

Derefter stod den på en omgang sjov human football, der svarer til bordfodbold i fuld størrelse. De unge var yderst glade for at mødes med jævnbyrdige unge med samme rødder og udenfor politiske rammer.

– Jeg synes, det er et godt initiativ at samle så mange unge kurdere, som kan lære hinanden at kende, siger 25-årige jurastuderende Kale Anwar fra Glostrup.

– Det er en herlig oplevelse at være sammen med en kurdisk omgangskreds og se de unge være så engagerede, siger kemi og bioteknologistuderende, Tolla Moulud.

– Vi havde en afslappet atmosfære med jævnaldrende folk, siger Hana Faridoon, 25-årig eksportingeniør fra Skovlunde

– Det var meget hyggeligt at møde nye mennesker og der var en god atmosfære, siger 20-årige historiestuderende Alan Hasso fra Albertslund.

De unges dag sluttede af med en hyggelig cafétur i København.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer