Gymnasieeleven Hazal Aykut fik sammen med sin far, Kemal Aykut samlet 73.000 danske kroner ind til jordskælvsofrene i Wan.

Hazal Aykut går på et gymnasium i Sverige. Hun har samlet mange nyttige hjælpemidler, så som penge, tøj, legetøj osv. ind til befolkningen i Wan, som i oktober 2011 blev udsat for et voldsomt jordskælv, der dræbte næsten 700 mennesker.

Hazal fik besøgt mange af de meget hårdt ramte familier, og fik set situationen med sine egne øjne.

Hazal Aykut samt hendes medstuderende venner arrangerede en meget stor Newroz-fest, hvor der kom kurdiske sangere, et teaterstykke på kurdisk, taler/debatter fra politikere og mange andre aktiviteter. Alt i alt kom der 300 mennesker, både fra Sverige, Norge og Danmark. Pengene fra festen gik til befolkningen i byen Wan. Hazal Aykut fik sammen med sin far, Kemal Aykut samlet 73.000 danske kroner.

Kemal Aykut fortæller:

“Det vi så i Wan kan ingen forestille sig. De ting man ser i medierne er ingenting i forhold til den rigtige situation. Man forstår bedst hvor hårdt familierne egentlig har det, når man står og ser familierne bukke sig for en, for at få nogle penge til at brødføde deres børn. Vi fik hjulpet ca. 120 familier, men bare vi kunne hjælpe flere. Vi blev psykisk rørte alle sammen, det var en følelsesladet uge for os. Jeg vil aldrig i mit liv glemme familierne og den smukke by Wan.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer