Komitéen til Beskyttelse af Journalister, CPJ fordømmer fredagens brutale overfald på den kurdiske journalist Asos Hardi og opfordrer de kurdiske myndigheder til straks at bringe gerningsmændene for retten.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Asos Hardi fra avisen Awene blev angrebet af en ung, ukendt gerningsmænd og blev slået i hovedet med en pistol, da Hardi forlod sit kontor i Sulaimaniyah i irakisk Kurdistan.

Gerningsmanden stoppede sit foretagende, da flere folk i området nærmede sig. Hardi blev behandlet for sår på hovedet og fik 32 sting.

”Den kurdiske regionale regering skal straks undersøge dette ondskabsfulde angreb mod Asos Hardi og bringe gerningsmændene for retten,” kræver CPJ’s vicedirektør Robert Mahoney, der ser angrebet som en del af et mønster af forsøg på at intimidere journalister i Kurdistan. Det oplyser Ekurd.net

Der har været en del angreb på journalister, som har dækket voldelige sammenstød mellem kurdiske sikkerhedsstyrker og demonstranter.

”Journalister i Kurdistan er ofte udsat for trusler, vilkårlige arrestationer, chikane, eller konfiskering eller ødelæggelse af deres udstyr,” skriver CPJ.

Baggrunden for angrebet er uklart, men de fleste antager, at det skyldes Hardis journalistiske arbejde. I 2008 blev Hardi idømt seks måneders betinget fængsel for en kritisk artikel om den kurdiske vicepremierminister.

Links til relaterede artikler om angreb på journalister og ytringsfriheden i KRG

Amnesty til KRG: Ytrings- og forsamlingsfrihed må sikres
Amnesty International kritiserer kurdisk regering
KRG-institutioner under partikontrol
KRG – korrupt diktatur eller blomstrende demokrati?

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer