30-årige Midya Masti er den første kurdiske kvinde, der er blevet uddannet på anset officersskole, der uddanner samtlige officerer i den britiske hær.

Foto: British Army

Den 30-årige Midya Masti er den første kvinde fra Kurdistan, der er blevet uddannet på Royal Military Academy Sandhurst.

Normalt er hun læge på et militærhospital i irakisk Kurdistan, hvor hun arbejder hos Peshmerga-styrken.

“Egentligt skulle jeg bare tage et almindeligt kursus. Jeg var til flere interviews, inden jeg blev valgt, og det endte med at blive mig og en anden kvinde. Holdet fra Sandhurst kunne godt lide mig . Da jeg fortalte min familie om Sandhurst, sagde de bare, ‘du må afsted’,” fortæller Midya Masti.

“De første to uger var meget udfordrende, især det med at sove ude i kulden. Jeg ville aldrig nogensinde have troet, at jeg kunne klare kurset.”

Nu siger den færdiguddannede kvinde:

“Jeg er beæret over at have bestået eksamen her. Jeg håber, at flere irakiske og irakisk-kurdiske kvinder vil følge efter.”

Royal Military Academy Sandhurst (RMAS) er den engelske officersskole, der uddanner samtlige officerer i den britiske hær, ligesom mange militærfolk fra andre lande også uddannes her.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer