Af Derya Yildiz

Den 23 årige indsatte Ekrem Sahin døde natten til lørdag d. 15. januar 2011 på Odense Universitetshospital af kvæstelser, han pådrog sig under en tumult i Kolding Arrest tirsdag d. 11. janauar  2011.

Under denne tumult, der angiveligt opstod da Ekrem Sahin skulle overflyttes til en anden arrest, blev  han overmandet af ca. 10 fængselsbetjente hvor han blev slået bevidstløs og endte i koma.  Ekrem Sahin blev holdt i i live ved hjælp af respirator. Lørdag nat blev det besluttet at slukke for respiratoren.

Sydøstjyllands Politi  har meldt ud, at intet tydede på, at arrestpersonalet har handlet ulovligt, og at det angiveligt var Ekrem Sahin der gik amok på arrestpersonalet da han fik at vide, at han skulle flyttes fra en celle til en anden. Verner Pedersen, politiinspektør fortalte, at der ikke blev brugt peberspray eller våben fra personalets side.

Ekrem Sahins far Ömer Sahin siger til Jydske Vestkysten:

”Ekrem havde selv anmodet om at blive flyttet til en anden arrest. Han fortalte mig i telefonen, at han ikke længere ville være i Kolding Arrest. Han gik ikke i detaljer om hvorfor, men efter en tidligere episode, hvor han måtte indlægges på Kolding Sygehus efter sammenstød med fængselspersonalet, ville han flyttes. Og det kunne ikke gå stærkt nok.”

Ekrem var ifølge faderen bevilget en flytning til arresten i Århus.

Ömer Sahin har desuden fortalt Ekstra Bladet at Ekrem Sahins hjerte stoppede lige efter, at han var blevet overbemandet af fængselspersonalet i Kolding Arrest. Ömer Sahin syntes at både politiets og fængselsbetjentes udsagn virker mistænksom. Han er uforstående overfor politiets udsagng om at Ekrem har modsat sig overflytning til anden arrest når han selv havde anmodet om dette.

Ifølge obduktionsrapporten er Ekrem Sahin ikke død af de slag han havde fået på kroppen, men samtidigt har det ikke været muligt at fastslå dødsårsagen.

Sydøstjyllands politiinspektor Verner Pedersen har ikke ville røbe detaljerne af rapporten af hensyn til sagens efterforskning.

Der blev afholdt begravelses ceremoni foran Odense Universitetshospital d. 21. januar 2011 kl. 13.00 for Ekrem Sahin. På lørdag d. 22. januar 2011 bliver liget sendt ned til Tyrkiet hvor han skal begraves i Sivas, hvor forældrene kommer fra. Der vil i Tyrkiet blive lavet en anden obduktion, fordi familien frygter at hele sagen ikke er blevet belyst.

Den tyrkiske ambassadør Berki Dibek fortæller, at de tyrkiske myndigheder og presse følger med i sagen om Ekrem Sahins. Den tyrkiske Udenrigsminister har ringet til familien og kondoleret med dem.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer