Byens bedste shawarma ligger i Københavns travle midte på Strøget. Et sted med mange mennesker, hvor folk mødes på tværs af kultur, personligheder og kontraster.

Af Medya Özvan

Går man lidt længere nede ad strøget fra Rådhuspladsen, til en kebabrestaurant tæt på, nemlig Shawarma Kebap Palace, mærker man varmen og saften strømme indefra, hvor to kebabspyd syder i damp. Når man går forbi kan man ikke undgå at ønske man var derinde i den lune restaurant. Og derfor går man selvfølgelig derind.

Det første øjekast på shawarmaen savler jeg over inden jeg overhovedet har rørt ved maden. Det saftige og friske kød smelter i munden, og lysten til at købe endnu en trænger sig alvorligt på. På Shawarma Kebap Palace serveres der frisk kebab, falafel og andet tilbehør. I modsætning til fx. Halmtorvets kebab eller det tynde, plastiklignende og lyse kød, der sælges flere steder i København, har Shawarma Kebap Palace et perfekt bud på en ægte shawarma, til dem der er glade for de fyldige pitabrød og noget anderledes i hverdagen.

Restauranten har eksisteret siden 1995.

Hvad der netop gør deres shawarmaer til de bedste, har jeg spurgt om:

”Vi bruger frisk kød, og kød som ikke er enten hakkekød eller kødstykker. Det vi bruger er kalvekød, som også er lyst, men vi er inspireret af Tyrkiet og dets måde at lave shawarma på, med få krydderier, så vi ligner deres mest muligt. I vores shawarma er der ikke mange stærke krydderier, ” fortæller den kurdiske ejer, Fikret Yüksel af Shawarma Kebap Palace.

Fikret Yuksel, har en baggrund som politisk flygtning, efter medlemskab i DDKD, en kurdisk revolutionær forening, i Konya. Politiet var meget efter ham. Selvom han dog ikke har siddet så langt tid i fængsel, kom han til Danmark i 1985, og startede en restaurant op sammen med to andre, ”jeg havde en anden shawarmarestaurant i 5 år. Vi var tre. Men jeg solgte min del af den og startede en ny virksomhed op. Nu er den gamle lukket, da den ikke kunne drives længere. ” Fikret har altid været i madbranchen, og det er han glad for. ”Jeg har altid været i madbranchen. Denne branche og min restaurant betyder meget for mig. Jeg kan godt lide at arbejde, og jeg føler mig social, da man møder alle typer mennesker med forskellig kultur og oprindelse,” fortæller Fikret.

På restauranten sælges der primært shawarma, i modsætning til andre shawarmarestauranter, der også sælger pizza. ”Med vores shawarma føler man en glæde, og en mæthed. En tilfredsstillelse efter den smag, man har haft i munden. Nogle andre steder ærgrer man sig og bliver skuffet over deres mad. Men her er det den samme standard og det samme tempo. Her bliver man tilfreds”. Og med disse ord fra Fikret, hvor jeg kun kan give ham ret , bevæger jeg mig med mit tilbagetrukne humør, tilbage til de glade mennesker på Frederiksberg, der altid griner og smiler. Men Frederiksbergs glade og adelige facade, passer jeg godt ind i, efter en shawarma.

http://shawarmakebap.dk/

tlf.nr. 33131372

5 stjerner

Kommentér via Facebook

kommentarer