Demonstration imod Tyrkiets angreb i Rojava, på Rådhuspladsen i København. Se billeder.

Foto: Sherwan Shahin

En gruppe kurdere og danske sympatisører af den kurdiske sag mødtes i dag på Rådhuspladsen i København for at protestere mod Tyrkiets militære angreb i syrisk Kurdistan (Rojava).

Derudover protesterede de fremmødte mod de tyrkiske trusler om at gå ind i Rojava. Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har for nyligt talt om, at han vil starte en ny militær offensiv i Rojava. USA har dog advaret tyrkerne imod at gå ind.

Siden sommer 2012 har kurderne haft selvstyre i Nordøstsyriens Autonome Administration, også kendt som ”Rojava” eller syrisk Kurdistan. Tyrkiet har længe betragtet selvstyret som en trussel.

Det kurdiskdominerede selvstyre i Rojava har de væbnede grupper, Folkets Forsvarsenheder (YPG) og paraplyorganisationen Syriens Demokratiske Styrker (SDF). Tyrkiet anser YPG og SDF for at være de syriske grene af det tyrkisk-kurdiske Kurdistans Arbejderparti (PKK). Tyrkiet har ligget i krig med PKK siden 1984. YPG og SDF (hvor YPG udgør 80%) siger, at de er uafhængige af PKK.

Bag demonstrationen i dag stod Enhedslisten Kurdistan Solidaritetsgruppe, Feykurd, Kurdistan Solidaritetsplatform, Den Demokratisk folkeforsamling i Danmark og Seve Kurdisk Kvindeforening.

Blandt talerne var Ibrahim Benli, medlem af kommunalbestyrelsen i Herlev for Enhedslisten og folketingskandidat for partiet.

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer