”De danske udgravninger har stor betydning for kurdernes historiske selvforståelse og kulturarv, og danskernes indsats bliver rost i Kurdistan,” forklarer dansk arkæolog.

Danske og hollandske arkæologer er for nylig hjemvendt fra en arkæologisk ekspedition i Sydkurdistan.

Sydkurdistan har en lang og rig historie. Før gik det under navnet Mesopotamien, og indeholder nogle af de første spor af landbrug og rigtige byer.

Derfor har en gruppe danske og hollandske arkæologer for nyligt været i Sydkurdistan/Nordirak for at grave efter fortid, heriblandt i Rania-sletten, mellem Hewlêr og Silêmanî.

”Vores mål er at undersøge forholdene på Rania‐sletten. Stedet har en intens historie, der dækker tiden helt fra de tidligste agerbrugskulturer og frem til nyere tid”, siger Tim Skuldbøl fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet til Videnskab.dk.

Egentlig var danske arkæologer i Kurdistan allerede tilbage i 1957, for at grave ud på Rania-sletten, men på grund af krig har det været for usikkert for vestlige arkæologer at befinde sig i området.

Tim Skuldbøl mener at udgravningsprojektet er det vigtige skridt til et kulturelt samarbejde mellem Kurdistan, Danmark og Holland.

”De danske udgravninger har stor betydning for kurdernes historiske selvforståelse og kulturarv, og danskernes indsats bliver rost i Kurdistan.”

Læs mere på Videnskab.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer