Siden et kraftigt jordskælv ramte Wan i Nordkurdistan/Sydøsttyrkiet og slog over 600 mennesker ihjel, har Dansk Røde Kors samlet 211.217 kroner ind i Danmark.

Med det indsamlede beløb vil Røde Kors støtte opførelse af midlertidige boliger til de mange, der er blevet hjemløse efter jordskælvet i Wan 23. oktober.

”Jordskælvet ramte lige op til vintermånederne, hvor der bliver meget koldt i området. Derfor har det været en helt afgørende del af hjælpearbejdet at sikre de mange hjemløse tag over hovedet inden vinteren for alvor sætter ind,” siger fungerende katastrofechef i Røde Kors, Lisbet Elvekjær på organisationens hjemmeside.

Ifølge Røde Kors har ”særligt tyrkiske og kurdiske grupper i Danmark været særdeles aktive i forbindelse med indsamlingen og står for en meget stor del af det indsamlede beløb,”.

Derudover har der været en del egenindsamlinger via Røde Kors til støtte for ofrene.

En af dem, der har gjort det, er kurdiske Hülya Bicen, der til daglig er skolelærer i Vallensbæk.

”Det hele startede med, at jeg så de forfærdelige billeder på tv og i forvejen var meget påvirket af hele den tilspidsede konflikt imellem kurderne og tyrkerne. Det rørte mig meget og jeg tænkte straks, at der måtte være noget, jeg kunne gøre. Jeg tænkte, at hvis jeg startede min egen indsamling, så ville det blive mere personligt og jeg ville nå ud til en bestemt målgruppe,” fortæller Hülya.

Samtidig tager hun dyb afstand fra debatten ovenpå jordskælvet, hvor flere tyrkiske nyhedsværter nærmest har retfærdiggjort katastrofen.

”Det gjorde ondt på mig at se to folkefærd, kurderne og tyrkernes konflikter skal gå udover uskyldige mennesker og ofre. De sociale medier som Facebook og Twitter var i en konstant kamp omkring hvem der havde ret, men ingen handling!”

”Mit mål er at hjælpe nogle mennesker i nød og det synes jeg vi alle skal bidrage til,” lyder opfordringen fra Hülya.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer