Spændingerne mellem Bagdad og Kurdistan-Irak øges dag for dag. Nu fortæller den kurdiske regions præsident Massoud Barzani den arabiske tv-kanal Alhurra, at Bagdad overvejer brugen af ​​F-16 jagerfly mod kurderne.

I interviewet siger Barzani, at problemet med den irakiske premierminister Nouri al-Maliki ikke er personligt, men at det skyldes Malikis politik.

Ifølge Barzani, skulle Maliki have talt om muligheden for en ”militær løsning” på det kurdiske spørgsmål. På et officielt møde skulle irakiske militære chefer have foreslået, at man brugte F-16-fly mod kurderne.

Kurdiske embedsmænd har tidligere givet udtryk for deres bekymring for Iraks køb af 18 jagerfly fra USA til en værdi af 3 milliarder dollars. Samtidig føler kurderne sig marginaliseret i den irakiske hær, selvom både den irakiske stabschef og chefen for luftstyrkerne er kurdere.

Ifølge Reidar Visser, som er forsker ved det norske Institut for Internationale Anliggender, kan Barzani’s advarsel ikke udelukkes.

”Det eneste scenario, hvor anvendelsen af militær magt i Bagdad ville være sandsynligt, er i tilfælde af en officielt, ensidig kurdisk indlemmelse af Kirkuk”.

Læs mere: http://www.rudaw.net/english/kurds/4608.html

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer