Min hjerte galoperede, da spændingen steg i Twilight Sagaen Breaking Dawn. Og især til den velvalgte musik til filmen, der hver gang viser den samme stil som Twilight-sagaerne kører. En stil med fantasi i klasse.

Af Medya Özvan

Twilight-sagaerne har tiltrukket tusindevis af pigebørn over hele verden, fra urbane og højtudviklede Danmark til ude på landet i Tyrkiet. Dog var det først bøgerne, som piger verden over har fordybet sig i, og senere blev bøgerne filmatiserede. At vente på den næste Twilight film er uudholdeligt. For vi vil alle sammen gerne følge med i den kæmpende kærlighed mellem Edward Cullen og Bella Swan. Selvom Twilight ofte forbindes med pigetilhængere, tiltrak den første Twilight film sågar også drenge. Men ikke pga. af filmen og indholdet, men mere pga. selve ideen om at piger forgaber sig så meget i vampyrerne.

Efterhånden kan Twilight beskrives for en form for mainstream, som har udviklet sig til andre vampyrserier, og endda også i
modeindustrien, men Twilight beholder stadigvæk sin guddommelighed, og ikke alle er tiltrukket af sagaerne på samme måde som i Harry Potter serien. At Twilight skildre Bella som er en helt almindelig skolepige, og at filmen er skildret så det ligner en helt almindelig hverdag og liv, er noget man kan relatere til. Men piger kan ikke skjule deres hengivenhed for de melankolske og mystiske
vampyrer. For hvem vil ikke være vampyr eller komme tæt på dem? At kunne leve i en skjult verden, at være hemmelighedsfuld og opsigtsvækkende, ikke at kunne beherske sin følsomhed, at kunne leve for evigt og være ung! At være intens, at holde sine kræfter og
evner tilbage, og bare at være guddommelig smuk. Breaking Dawn er opdelt i to filmdele.

Den første del omhandler 18 årige Bellas og Edwards bryllup og ægteskab. Efter brylluppet opdager Bella at hun er gravid, og de må begge kæmpe for at holde tilbagekomsten fra Rio skjult for familie og venner, da Bella begynder at blive mere og mere syg. Ulvemanden Jacop Black kan ikke holde sin vrede tilbage da han opdager at hun er gravid og at barnet kan dræbe hende, men han får en tanke om at barnet vil have blod og derfor suger blod af hende, hvilket får Edward til øjeblikkeligt at ernære Bella med menneskeblod. Det hjælper og Bella får det meget bedre. Efterhånden vokser Bellas mave, der er kampe mellem ulveklanen og vampyrerne, og til sidst får Bella også født og får tilsat vampyrgift i hjertet, men vågner ikke selv op efter fødslen, hvilket får alle til at stivne i den tro om at hun er død. Dog vågner Bella op efter lang tid, med helt røde øjne. Hun er blevet vampyr.

I sidste afsnit blev man overbevist om at filmen havde en drejning og redigeret på historien, hvilket ville være en meget dårlig ide hvis filmen ikke fulgte bogen, men heldigvis vendte det sig. En stor lettelse.

Selve filmen er faktisk overraskende god, i forhold til den fjerde bog i Twilight sagaen. Bogen er meget langtrukken og det virker som om at den bare er skrevet for at for at få en slutning, men ingen spænding eller kamp. Filmen var godt opbygget og fulgte bogen meget nøje. Filmen var intens og god, og også endnu en af seriens velopbyggede film. Selv griner jeg med i sarkastiske og græder i sørgelige øjeblikke. Twilight-sagaen er blevet en klassiker som klamrer piger helt op til skærmen og lærredet.

2. del af Twilight sagaen, premiere i november 2012, viser hvem Bellas og Edwards baby, Reneesmee, er, og hvordan Bella får livet som vampyr til at køre. Samt er der en kamp for overbevisning af babyens uskyld og ikke farlige ydre, overfor den italienske Volturi klan, der er på vej til Cullen-familien.

5 stjerner

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer