Det var et scoop for filmen at Nikolaj Lie Kaas fik den ære og blev valgt til at spille Dirch Hartvig Passer i fortællingen om filmlegendens drejende og snurrende liv.

Af Medya Özvan

Hvert træk er gennemtænkt til mindste detalje. Alt fra kostumerne til Dirch Passers aka Nikalaj Lie Kaas’s gakkede bevægelser, hvilket var så betagende at stilen og scenografien fra de forskellige årtier ændredes i takt med Dirchs opgående karriere og liv. Det var en fornøjelse at se Nikolaj Lie Kaas, selvom man først havde en forestilling om en skuffende film, der ikke lykkedes,og bange anelser om hvordan denne film ville takles. At beskrive Dirch Passers liv i en så tæt og nær måde uden at miste publikums fokus.

Dirch begyndte starten af sin karriere sammen med Kjeld Petersen, hvor publikum stemplede ham som ”den sjove”, de altid kan grine af. Han var Danmarks største komiker. Det var dog efterhånden Dirchs ønske at blive betragtet som seriøs i stykket ”Mus og mænd”, hvilket gik i vasken, af publikums modtagende latter.

Dirch endte desværre sit liv, efter mange koner og kærester, efter mange drukture med en flaske whisky om dagen, der tydelig satte fysiske spor på ham, som opsvulmede røde kinder, på scenen, hvor han imiterede Kim Larsen, men han kom ikke så langt, da han faldt om, af hjertestop, som følge af langt tids sygdom, skjult for omverdenen. Alt imens publikum efter flere sekunder først bemærkede at det bevægelige var ubevægeligt. Dirch døde som 54 årig i 1980. En overraskende god dansk film og en god præstation af Kaas, som var det Dirch selv.

5 Jiyan.dk-blade

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer