Under JITEM’s tidligere hovedkvarter i Diyarbekir er der blevet fundet 11 lig. De første undersøgelser viste, at de for nyligt er begravet.

Af Medya Özvan

Den tyrkiske statsadvokat gav lov til at fortsætte med en udgravning, efter skelletter dykkede op fra jorden ved den hemmelige tyrkiske enhed JITEMS tidligere hovedkvarter. Ligene siges at skulle stamme før 1999, hvor lokalområdet husede et fængsel, dommerhus og JITEM’s hovedkvarter.

Human Rights Association (IHD) i Diyarbekir vil behandle ansøgninger fra de pårørende til de forsvundne personer, og anmodninger til myndighederne for at få flere udgravninger i regionen.

Et JITEM-medlem, Abdülkadir Aygan, har sagt “dette udgravningsområde er det bedste område at udgrave, hvis man er på udgik efter noget fra fortiden.”

Han understregede også, at den militære centrale enhed i Diyarbekir er ansvarlig og ikke kun JITEM.

Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele eller JITEM er en organisation under det tyrkiske militær, og har været aktive i jagten på kurdiske intellektuelle, journalister og politikere, som især i 90’erne forsvandt sporløst. 17.500 kurdere mistede livet i 90’erne på den måde – læs:

JITEM: Mord begået af “ukendte gerningsmænd”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer