Hos Københavns Politi vil man ikke sætte nogen hindring i vejen for Hizb-ut Tahrirs omdiskuterede møde på Det Kongelige Biblioteks ”Sorte Diamant”.

Af Dilan Secilmis 

Mødet skal finde sted på fredag og invitation indeholder bl.a. opfordringer til væbnet modstand og billeder af døde soldaters kister.

– Det er en grundlovssikret ret både at forsamle sig og ytre sig, og den agter vi så sandelig at respektere, siger talsmand for Københavns Politi, Lars-Christian Borg, til Ritzau.

Derfor påpeger talsmanden at man ikke vil gribe ind medmindre at der ligger alvorlige ting som slagsmål til grunde, hvilket der ikke er noget der tyder på i dette tilfælde.

Mødet har skabt stor forargelse flere steder på internettet, heriblandt Facebook, hvor en gruppe har planlagt en moddemonstration på fredag, som blev bekræftet af talsmand Lars-Christian Borg.

Derudover er kulturminister Per Stig Møller (K) blevet presset af Dansk Folkeparti til at aflyse mødet, hvilket ministeren afviste, for derefter at bede Det Kongelige Bibliotek om at tage deres beslutning om udlejning af lokaler til arrangementet, til genovervejelse.

Det Kongelige Bibliotek står dog fast ved at Hizb-ut Tahrir som en lovlig organisation, er ved sin fulde ret til at holde mødet i deres lokaler, og at der ikke vil være tale om en aflysning medmindre at det kommer som en anbefaling fra Politiet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer