I år skal 25.000 danske gymnasieelever samle ind til Kurdistan og Irak. En gruppe danske elever har i den anledning lige været i Halabja og Sulaimaniyah i Sydkurdistan/Irak.

Af Deniz Berxwedan Serinci

I december 2011 diskuterede op mod 100 gymnasieelever, hvilket projekt Operation Dagsværk skal støtte i 2012. De blev enige om at støtte Cross Cultures Project Association (CCPA) med projektet “Grassroots” i Irak.

Hjælpen vil også gå til det kurdiske nord i Irak/Sydkurdistan, bekræfter projektansvarlig Jens Juul Petersen overfor Jiyan.dk.

”Vi har i øvrigt også lige været i Kurdistan,” fortæller han.

En gruppe danske studerende har været i Halabja, byen der blev giftgasset af Saddam Hussein i 1988 og i Sulaimaniyah, hvor Operation Dagsværk deltog i en tre dages seminar sammen med 30 unge kurdere og arabere, der sluttede med en festival for 140 børn.

Helt præcist skal Operation Dagsværk skabe oplysningskampagne og undervisningsmaterialer med fokus på udvikling af græsrodsdemokrati, så unge i Irak og Kurdistan ”har mulighed for at deltage i og forandre deres samfund”.

Dermed skal ”den unge generation opmuntres og klædes på til at kunne deltage i samfundet, opnå indflydelse” og opbygge et fredeligt og demokratisk Irak og Kurdistan.

Jens Juul Petersen udtaler til Od.dk:

”Vi har tidligere fokuseret på børn, og nu glæder vi os rigtig meget til at arbejde med unge. Det er der stort behov for i Mellemøsten og i Irak, hvor 50% af befolkningen er under 20 år. Vi er nødt til at hjælpe med at holde de unge irakere til ilden og støtte dem i at organisere sig.”

Operation Dagsværks arbejde kulminerer så 7. november i år, hvor omkring 25.000 gymnasielever vil arbejde for at indtjene penge til kampagnen. Siden 1985 har Operation Dagsværk indtjent mere end 120.000.000 kr., der er gået til uddannelse i mere end 20 projekter rundt om i verden, oplyser Od.dk

Tilmeld dig begivenheden: https://www.facebook.com/events/130549073736276/

Kommentér via Facebook

kommentarer