Læs fødselsdagshilsner fra Folketingsmedlemmer, -kandidater, lokalpolitikere, forfattere, lærere, studerende, musikere, konsulenter, osv., fra alle hjørner af Danmark.

– Jiyan.dk er den kurdiske stemme, vi altid har manglet i Danmark. Det er en fornøjelse at læse de mange artikler om vidt forskellige emner, som alle er særdeles velskrevne og relevante. Jeg vil også nævne Jiyan.dks mange spændende debatarrangementer, som jeg selv har haft fornøjelsen at deltage i. Vigtigst af alt er Jiyan.dk et helt igennem uafhængigt og sagligt medie. Stort tillykke til Jiyan, håber vi kommer til at fejre mange fødselsdage sammen – Lars Aslan Rasmussen, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune.

– Stort tillykke til Jiyan.dk som fylder 1 år. I et demokrati værner vi meget om ytringsfriheden og pressefriheden. Derfor er det mangfoldigt at der er flere forskellige medier. I har gjort jer en række erfaringer og jeg håber det vil være med til at udvikle jer og gøre jer selvkritiske – Özlem Cekic (MF), Kastrup.

– Jiyan.dk er den første kurdiske netavis, som har gjort en kæmpe indsats for at dække den aktuelle situation i Kurdistan. En stor del af indvandrerne i Danmark har kurdisk baggrund og Jiyan.dk. har gjort en ihærdig indsats for at oplyse folk i Danmark om kurdernes kultur, sprog og historie. Tillykke med 1års dagen! – Bilal Inekçi, Folketingskandidat, Ishøj.

– Kære Jiyan.dk, jeg ønsker jer tillykke med jeres 1 år og held og lykke fremover. Roja bûyîna we pîroz be! – Jenan Jamil Bozo, tidligere byrådsmedlem, Odense.

– I en tid hvor kurdere overalt skriver historie er Jiyan.dk en del de danske kurderes bidrag til denne historieskrivning. De bidrager til videns- og informationsbevægelsen og er et vigtigt bidrag til højnelse af de demokratiske værdier i det kurdiske samfund. Pîroz be! – Serdal Benli, Folketingskandidat og byrådsmedlem, Gladsaxe.

– Vi ser hvordan vores arabiske venner kan bruge elektroniske medier til at vælte despoter og diktatorer og til at skabe politiske forandringer. Derfor er JIYAN.dk og ROJ-TV og andre medier fantastiske midler til at kæmpe politisk og til at opnå forandringer – Villo Sigurdson, tidligere miljø- og teknikborgmester i København.

– Jeg læser Jiyan.dk hverdag og det er en brobygger for den kurdiske befolkning i Danmark. Opdateringer af nyheder fra de forskellige kurdiske områder er det bedste. Pîroz bêt – Tawfik Nerway, Integrationsrådet, Helsingør.

– Artiklerne fra Jiyan.dk en vigtig, dansk-sproget informationskilde til kurderne og opslag som ”ugens sang” kan være en introduktion for danskere – uden kurdisk baggrund – til det mangfoldige kurdiske kulturliv. Jiyan.dk udfylder flot et tomrum for de kurdere, som ikke nødvendigvis tilhører eller sympatiserer med et af de kurdiske partier, men som ønsker et sted, hvor de kan udøve deres kultur og have et fællesskab med ligesindede udenfor stramme partipolitiske rammerTue Magnussen, Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT), FN-forbundet og Kurdisk Forum.

Studerende: Jiyan.dk har udfyldt et tomrum for os

– I anledning af Jiyan.dks fødselsdag sender jeg de bedste hilsner til redaktionen bag netavisen. Med deres neutralitetspolitik har de været med til at præge et andet perspektiv på kurdere og Kurdistan – Hejar Dashti, statskundskabsstuderende, Odense.

– Jeg håber inderligt at Jiyan aldrig lukker ned, da det er de danske kurderes netavis. Og der vi får et overblik over kurderne og verden. Jeg håber dog også at vi ser nogle flere nyheder fremover. Rojbûna we pîroz be! – Delal Altanay, Horsens.

– Jeg læser Jiyan.dk hverdag, fordi jeg her får mange nyheder om Kurdistan. Jeg lært meget Kurmancî gennem Jiyan.dks online sprogkurser. Der skal lyde en stor tak til Jiyan.dk. Pîroz bêt! – Majid Adel, Aarhus.

– Hjerteligt tillykke med dagen. Jeg ønsker jeg held og lykke fremover med alt. Og jeg vil gerne takke Deniz og redaktionen fordi de gav mig mulighed for at vise mit indslag “Project Self Defense” – Salar Zaki, Malmø.

– Vi prøver alle at opnå samme resultat. På vej til dette resultat kan vi godt have forskellige tilgange, men vi må huske, at det der forener os, er vores etniske tilhørsforhold. Jeg lykønsker Jiyan.dks 1år – Mehmet Akif Dul, København.

– Jiyan.dk er den første netavis for unge kurdere i Danmark. Netavisen drives af unge på frivillig basis, hvilket i sig selv er beundringsværdigt. Tak til Jiyan.dk og alle dem der står bag og tillykke med fødselsdagen – Kale Anwar, jurastuderende, København.

– Jiyan.dk har udfyldt et tomrum for unge kurdere, der ikke er så god til kurdisk, så de kan følge med i nyheder fra deres oprindelsesland på dansk via Jiyan.dk. Stor tak og tillykke med jeres 1 år – Muttalip Kirkan, København.– Tillykke med jeres fødselsdag, Jiyan.dk. Inshallah i vil fortsætte med at give os nyheder på nettet. Mange tak til alle på redaktionen, cejnî le dayikbûnit pîroz bêt! – Saad Sufian Barzanji, Odense.

– Stort tillykke med Jiyan.dk’ 1 årsfødselsdag! Det er en fantastisk netavis, som har haft en stor efterspørgsel i Danmark i lang tid og I har formået at leve op til de danske kurderes behov for et dansk-kurdisk medie, som formidler kurdiske nyheder når de danske medier ikke gør. Tak og tillykke! Håber I fortsætter mange år endnuYeliz-Xezal Atan, Albertslund.

Forfattere og lærere: Vigtigt at vi tager vare om Jiyan.dk

– Tillykke med jeres første år som en af de vigtige kurdiske stemmer herhjemme. Jeg er stolt over bredden og kvaliteten af jeres artikler og interviews. Det er vigtigt med fora, hvor vi kurdere kan være samles om vores kultur og historie, og formidle denne uafhængig af politiske interesser. Det har I vist kan lade sig gøre. – Fahmy Almajid, forfatter og journalist, Rødovre.

– Jiyan betyder liv på kurdisk og Jiyan.dk har bragt liv i det kurdiske informationsmiljø i Danmark. Netavisen har udviklet sig journalistisk meget mere professionelt siden starten. Jeg ønsker Jiyan.dk “serkeftin” fremover – pîroz be!Metin Kara, kurdisk lærer, Herlev.

– For danske kurdere er Jiyan.dk et vendepunkt for traditionerne og ungdomsinteressen. De har bevist at de sagtens kan tage initiativ og udtrykke sig aktivt. Jeg er meget stolt af Jiyan.dk, og ønsker at de skal blive ved med at arbejde – Behram Duman, Hillerød.

– Med Jiyan.dk fik det store kurdiske mindretal i Danmark for første gang et medie for alle slags kurdere, uanset deres partipolitiske observans. Stort tillykke og al held og lykke fremover – Jan Pêt Khorto, digter og journalist, Ringsted.

– Jiyan.dk udfylder et tomrum for et dansksproget medie for kurdere. Jiyan.dk er en bro mellem det kurdiske og danske samfund, som bliver opmærksom på det kurdiske spørgsmål gennem Jiyan.dk. Jiyan.dk skaber gensidigt kendskab mellem kurderne. Derfor er det vigtigt, at kurderne tager vare om Jiyan.dk og holder liv i den. Jeg lykønsker dette store arbejde og håber at I hver dag bliver styrket
– Mustafa Kaplan, kurdisk lærer, Gentofte.

– Jiyan.dk har varierende indslag og artikler, som interesserer de kurdiske unge i Danmark, der ikke har så mange forbindelser til deres kurdiske baggrund. Det gør mig glad at Jiyan.dk skriver på dansk om kurdere, for det kan tiltrække mange unge. Pîroz be! – Sores Kilicarslan, folklorelærer, Nørrebro.

Konsulenter: Jiyan.dk har bevist sin eksistensberettigelse

– I skriver om kultur, politik, historie i en kurdisk kontekst. Men alt det gør i på dansk, så det appellerer til danske kurdere. Stor tak for jeres bidrag igennem 1 spændende år og stort tillykke med jeres fødselsdag – Dogan Yildiz, “De ringer, vi bringer”.

– Jeg ønsker Jiyan.dk tillykke med dets 1 år og ønsker jer al fremgang. Jiyan.dk blev skabt på en gylden dag, nemlig dagen for udgivelsen af den første kurdiske avis i Kairo, 22. april 1898. Jeg ønsker jer held og lykke, for det er et vigtigt arbejde i gør
– Bengîn Sulîvanî, Odense.

– Stort tillykke med fødselsdagen, Jiyan.dk. I har gjort et godt og stort arbejde for kurderne, både med jeres relevante opdateringer og med jeres arrangementer – Fuat Talay, musiker, Valby.

– Netavisen Jiyan.dk har i løbet af sin korte levetid bidraget betydeligt til den politiske debat, både angående kurdiske indvandrere/flygtninge i Danmark og den politiske situation i Kurdistan. Unge mennesker driver netavisen og står bag mange succesfulde initiativer og debatarrangementer. Det lover godt for fremtiden. Tillykke med dagen! – Celal Deveci, psykolog, Brøndby.

– Jiyan.dk er yderst interessant og dets formal er klart og vigtigt. Vi må gøre andre samfund mere vidende om kurderne og det gør Jiyan.dk. Pîroz be! – Delawer Omar, kunstner, Schweiz.

– Jeg følger med fra sidelinjen og synes, at Jiyan.dk gør det super godt. Tillykke med vores netavisIlyas Deniz, København.

– Jiyan.dk har det sidste års tid bevist sin eksistensberettigelse. Jiyan.dk forsøger bl.a. objektivt at nuancere sociale og kulturelle emner i Danmark. Jeg har selv bidraget med indlæg og har været enormt glad for samarbejdet med Jiyan.dk. De er professionelle og svarer hurtigt på henvendelser. Jeg ønsker Jiyan.dk held og lykkeAhmet Demir, socialkonsulent og integrationsekspert, Hvidovre.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer