”Alle venter på at dø” siger en syrisk læge, Rusland og Kina har nedlagt veto mod FN-resolution mod Syrien for ikke at miste deres forbindelser til Syrien, og herhjemme har regeringen ønsket en ordentligt strategi. Nu holder Bashar al-Assad-regeringen en folkeafstemning 26. februar.

Af Medya Özvan

Den 26. F´februar holdes der folkeafstemning i Syrien om en ny forfatning. Ifølge syrisk tv vil forfatningen betyde, at præsidenten kun må blive siddende i to perioder på syv år, i modsætning til nu.

Der vil også blive åbnet muligheder for dannelse af flere partier. Men partier som Det Muslimske Broderskab, som spiller en rolle i oprøret mod regeringen, har ikke muligheden for at stille op, da partierne ikke må være baserede på religion eller professionelle interesser.

Efter at den nye forfatning er godkendt ved folkeafstemningen, vil der udskrives valg efter 90 dage, siger syrisk tv.

Flere oppositionspartier mener, at Assad har svært ved at blive siddende efter valget, efter at de blodige overgreb mod befolkningen har kostet over 6000 mennesker livet.

Læs mere: http://politiken.dk/udland/article1540707.ece eller http://www.metroxpress.dk/nyheder/syrere-stemmer-om-ny-forfatning-26-februar/qeflbo!gUm0NGNzCH9HL9gXS08kg/

Kommentér via Facebook

kommentarer