Medlemmer af Støt Wan-komiteen, som afholdte et støttearrangement i København for den jordskælvsramte by Wan, er taget til den kurdiske by i Tyrkiet for at hjælpe. De fortæller nu om deres tur. Se også deres billeder fra Wan.

Fotos: Güven Özvan

Medlemmer af den uafhængige gruppe er taget til Wan for at hjælpe. Heriblandt Güven Özvan og Ayten Özvan. Pengene er blevet uddelt i samarbejde med Van Kadın Derneği (VAKAD), som har været meget taknemmelige for hjælpen fra Danmark.

Zozan Özgökçe fra VAKAD siger:

“I denne hårde tid har vi været meget taknemmelige og glade for hjælpen fra Danmark og alle de familier i Danmark som har været med til at hjælpe.”

Guven Özvan og Ayten Özvan tog til Wan sammen med VAKAD for at uddele hjælp til ofrene I teltene. I Danmark havde Støt Wan-komiteen samlet omkring 90.000 kr. ind, og pengene har været brugt til at støtte unge i skolerne, hvor de har fået købt ordentlige sko til børn, og har hjulpet over 245 familier med mad.

”Vi var meget kede af det da vi hørte om jordskælvet og besluttede hurtigt at vi måtte hjælpe,” siger Güven Özvan til Yuksekovahaber.

Til Jiyan.dk siger Güven Özvan om hendes tur til Wan:

 ”Det var en trist oplevelse. Alle de fattige havde virkeligt brug for hjælp. Dem som havde penge kunne klare sig, men der var mange som ikke havde. Foran hospitalerne var der lang kø, og der var fyldt op.”

De 90.000 blev delt mellem VAKAD og TEKSAV. TEKSAV’s andel af pengene skulle gå til fattige studerende, her 45.000 kr. De studerenes familier har nemlig ikke penge til at sende deres børn på universitet. Det skulle pengene gå til.

”Mange familier kom til VAKAD for at få hjælp til tøj, mad og lægehjælp. Lastvognene fra Europa var ikke kommet frem til de nødlidende familier, ” siger Guven Özvan.

Se billeder fra Wan:

Kommentér via Facebook

kommentarer