19-årige Shene Aziz, der i juli blev den første Miss Kurdistan, vil arbejde for velgørenhed for fattige.

Shene Aziz bor i Norgen, men er oprindeligt fra Ranya i Iraks autonome Kurdistan Region. I et interview med Rudaw, taler hun om oplevelsen af at være Miss Kurdistan 2012, og siger, at hun ønsker at arbejde på velgørende projekter for at forbedre livet for de trængende.

Rudaw: Er det at blive Miss Kurdistan et ansvar?

Shene Aziz: Helt sikkert. Når du er kronet, repræsenterer du et land. Men siden den dag, jeg blev kronet, har jeg ikke slidt min krone. Jeg ønsker at være simpel. Når mine tid ender, og jeg ligger kronen, vil jeg ikke længere være Miss Kurdistan.

Rudaw: Har kronen ændret din livsstil?

Shene Aziz: Mit liv har ændret sig meget. Kun et par timer før jeg blev Miss Kurdistan, var jeg bare en almindelig studerende i udlandet. Men nu er jeg tilbage i mit land, hvor kultur og livsstil er helt forskellige fra, hvor jeg voksede op. Nu passer jeg på hvert et skridt jeg tager, og jeg er nødt til at beskytte mig selv og kronen. Men jeg er stadig Shene.

Rudaw: I Halabja sagde du, at du har projekter for folk i denne by. Hvad er dine projekter?

Shene Aziz: Jeg fokuserer på velgørenhed og arbejde for kvinder og børn. Men jeg har nogle andre opgaver, såsom at organisere festivaler og kulturelle aktiviteter. Jeg besøgte Halabja og så byen tæt på. Jeg har taget noter af ting, der skal gøres i byen. Jeg arbejder på at skrive forslag. Jeg vil gerne hjælpe børn i Halabja, og give dem tøj og andre daglige behov. De havde større krav, såsom køretøjer til offentlig transport, og renovering af børnehaver.”

Læs resten af interviewet på RUDAW

Kommentér via Facebook

kommentarer