Alle store bilselskaber forventer, at Kurdistan bliver et stort bilmarked.

Af Medya Özvan

Verdens 5. største oliereserve tjente i Kurdistan under Saddam Husseins tid 2, 60 dollars på den månedlige gennemsnitlige indkomst. Nu stiger den gennemsnitlige indkomst i dollars på over 400 dollars i automotiv markedet.

”Fremtidens Dubat” bliver Kurdistan kaldt. Dubai som på få år er blevet en magnet for rige og et økonomisk magtcentrum. Ikke uden nogen grund. Bilproducenter som Ford OTOSAN og BMC har forhandlet med Kurdistan i Irak, KRG.

Udenlandske forhandlere ser Kurdistan som en potentiel handelspartner i bilindustrien.

Vestlige økonomer vurderer, at stigningen i udenlandske investeringer i den nordlige irakiske økonomi og olieindtægter, vil vokse med mere end 10 procent i år. Dette tal overgår alle andre lande i Mellemøsten og Nordafrika. Svarende til den gennemsnitlige månedlige indtjening til 2,60 dollar under Saddam-regimet, har allerede nået 400 tilfælde. Dette giver næring til den hurtige efterspørgslen efter den første bil.

I år er væksten på 33 procent. Markedsvæksten forventes at blive 120 enheder, og det vil vokse eksponentielt hvert år.

I Irak er der i dag 1,4 mio. biler.

Sidste år udviklede Ford deres salg til over 300 procent og har solgt 2000 biler. I regionen har de lavet et projekt. I projektet forventer de at udvikle sig med omkring 200 procent. Ford og andre bildistributører som Niva Car, vil inden for 3 år investere i omkring 200 mio. Dollar og forbedre og udvide deres salg under projektet.

For GM, der har forhandlet med Kurdistan i Irak, er Saudi Arabien det næststørste marked. Derudover planlægger GM at udvide deres forhandlinger i regionen. I 2011 var deres vækst på 70 procent. I alt har GM fået solgt 32.000 køretøjer.

Bortset fra GM mærket, vil de hæve salget af mærkerne som Mercedes, Toyota, VW, Honda og Nissan.

General manageren for Volvo Car i Tyrkiet Torben Eckardt siger, “Volvo planlægger at åbne  som distributor i Hewlêr (Kurdistans hovedstad, red.). Forhandlingerne er allerede afsluttet. Næste år vil distributørkandidaterne blive besluttet. Salget af Volvo personbiler i regionen er startet.”

Volkswagens mellemøstlige kommissær Stefan Mecha ser stort potentiale i landet med 30 mio, indbyggere.

D. 8-11 marts 2012 var der bilshow i Hewlêr, hvor verdens førende brands deltog.

Mange kæmper om at få en del af den voksende økonomi i Hewlêr.

Kilde: http://www.yuksekovahaber.com/haber/kurdistan-gelecegin-dubaisi-71305.htm

Kommentér via Facebook

kommentarer