Den 23-årige kurdiske Iman Darabi vinder det ene mesterskab efter det andet i Sverige indenfor kampsporten Mixed Martial Arts.

Interview: Deniz B. Serinci

Photo: mmanytt.se

Iman Darabi stammer fra Kermanshah i Iran/Østkurdistan, men har siden 1993 boet i Sverige. Den 23-årige kvinde har siden 2013 deltaget på professionel vis i Mixed Martial Arts (MMA), en moderne kampsport.

Hun begyndte at træne kampsport i en alder af ni og har også deltaget i EM i No-Gi brasiliansk jiu-jitsu. På det seneste har Iman vundet det ene mesterskab efter det andet. Udover Sverige, har Iman kæmpet i de fleste europæiske lande.

”Jeg er fascineret af teknikken og den hårde træning,” siger Iman under et interview og erkender samtidig, at der også er ulemper ved sporten:

”Jeg er nødt til at tilbringe meget tid i gymnastiksalen og dermed får jeg mindre tid med min familie.”

Den svensk-kurdiske talent har aldrig været i sit hjemland. Og det vil hun gerne gøre op med.

”Jeg ønsker at tage tilbage og se mine rødder og møde mine slægtninge i Kurdistan.”

Hvad fremtiden byder på, ved ingen. Men Iman er ikke tvivl om drømmen.

”Jeg håber at blive den bedste fighter i verden og også inspirere kurdiske piger.”

Der er i Sverige ikke særlig mange kurdiske kvinder, der er aktive i kampsport. På den måde skiller Iman sig ud. Det kurdiske samfund har dog bakket op om hende, fortæller det unge sportstalent. Det samme har familien.

”De har reageret rigtig godt, og de støtter mig hele tiden. Jeg ville aldrig være nået hertil uden dem.”

Mixed Martial Arts (MMA) er en moderne kampsport, hvor deltagerne forsøger at vinde over hinanden ved at benytte sig af en række kampsportsteknikker fra forskellige kamsportsarter; heraf navnet Mixed Martial Arts.

Konkurencerne foregår i et bur eller ring, vindes ved at dommeren stopper kampen, når han vurderer at en modstander ikke kan forsvare sig selv, hvis en af deltagerne mister bevistheden på grund af knock-out, strangulering eller den ene af deltagerne overgiver sig ved at klappe på gulvet eller på modstanderen, kaldet Tap-Out.

Kilde: Wikipedia

Kommentér via Facebook

kommentarer