Jakob Silas Lund, som er formand for organisationen Play31, efterspørger et kurdisk fodboldhold som kan deltage i Copenhagen World Cup.

Den 1. og 2. september arrangerer Play31 for andet år i træk et verdensmesterskab i fodbold i København. Turneringen afholdes i forbindelse med Københavns Kommunes multikulturelle festival “Smag Verden”, som over begge dage har mellem 20.000 og 30.000 besøgende. Konceptet er enkelt: ”communities”, som har rødder i fremmede lande, men som bor i København, mødes og kæmper om titlen som københavnsk Verdensmester.

Således kan alle brasilianere heppe på deres landsmænd når de spiller imod holdet af herboende irakere, mens polakkerne og sydafrikanerne gør sig klar til at spille kampen efter. På sidelinien sælger de egyptiske fans shai og baklava, mens de chilenske forsøger at overdøve de engelskes ”God Save the Queen” med deres egen ”Chi-chi-chi, Le-le-le”-kampsang. Turneringen vil have fokus på sameksistens, festlighed og fairplay, og pointsystemet vil inkludere point for god og kammeratlig opførsel. Hvert hold vil bestå af 6-8 spillere.

Copenhagen World Cup vil fungere både som et kulturelt arrangement, som samler folk på tværs af diverse skillelinier, men også som en fundraiser for Play31s arbejde i Vestafrika.

Sidste år var der ikke et kurdisk hold repræsenteret. Det koster 300 kr. pr. hold at tilmelde sig, hvilket betales via Paypal når man tilmelder sig via kontaktformularen på Play31’s hjemmeside. Alle midler går ubeskåret til Play31’s arbejde i Sierra Leone.

For mere info: skriv til medduva@gmail.com

Kommentér via Facebook

kommentarer