Mens vi i Danmark holder jul den 24. december holdes der i Tyrkiet og mange andre steder i verden den 25. December.

Af Medya Özvan

foto:yuksekovahaber

Tidligt om morgenen kom familier til den kristne kirke, Jomfru Maria kirken, i Diyarbekir i Sydøsttyrkiet/Nordkurdistan. Lejligheden skyldtes juleaften, en oprindelig kristen tradition.

Under gudstjenesten blev der tændt lys, præsten læste op fra biblen, og der var tid til en bøn til Gud. Blandt de ankomne var borgmesteren i Diyarbakir Sur, Abdullah Demirbas tilstede, formanden for Yezidi Foreningen i Diyarbakir, Yilmaz Demiray, den turkmenske alevi fader Hasan Baykurt, og tilmed også imamer.

”Jeg ønsker, at dette vil skabe fred i området. Selvom de prøver at gøre os til fjender, vil vi fortsat prøve på at respektere hinanden,” udtalte Demirbas om de tyrkiske myndigheder til Yuksekovahaber.

Præsten for Jomfru Maria kirken, Yusuf Akbulut, takkede mange gange de vigtige gæster, her Abdullah Demirbas, for deres deltagelse i gudstjenesten, der gerne skulle symbolisere og vise freden mellem forskellige trosretninger i Diyarbekir.

Diyarbekir er by, hvor der har boet mange kristne. Bl.a. udgjorde armenske grupper 30 procent af befolkningen, hvorefter Det Osmanniske Rige nedslagtede assyriske og armenske kristne efter 1. verdenskrig.

Kommentér via Facebook

kommentarer