Adele beskyldes for at have kopieret Ahmet Kaya’s ”Acılara Tutunmak” (1985) med sin sang ”Million Years Ago”.

Den engelske soul- og jazzsangerinde Adele beskyldes for anden gang for plagiat. Denne gang skulle hun – ifølge anklagerne – have kopieret den kurdiske sanger Ahmet Kaya’s ”Acılara Tutunmak” (1985) med sin sang ”Million Years Ago”. Sidstnævnte er blevet Storbritanniens største sælgende nummer for et album nogensinde.

På sociale medier raser fans af Kaya imod Adele.

Det er ikke første gang, at Adele beskyldes for plagiat. I oktober beskyldte fans af Tom Waits den engelske sanger for at have kopieret ”Martha”. Dengang indrømmede Adele’s producer, Greg Kurstin, at sangeringen var blevet påvirket af Wait’s musik.

Den kurdiske sanger Ahmet Kaya blev kritiseret efter en prisuddeling i Tyrkiet i februar 1999, hvor han meddelte, at han ville synge en kurdisk sang. Gæsterne begyndte at kaste knive og gafler efter ham. Snart dukkede videomateriale op, som ifølge kritikerne beviste en sammenhæng mellem Ahmet Kaya og det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK). Sangeren blev idømt 3 års fængsel for separatisme, men flygtede til Frankrig, hvor han døde i 2000.

Hans enke Gulten Kaya stiller spørgsmålstegn ved, om der er tale om plagiat. Hun siger til den tyrkiske avis Posta, at hun ikke tror, at sammenfaldet mellem sangene er sket bevidst.

“Men hvis hun (Adele) bevidst har gjort det, så er det tyveri,” understregede Gulten Kaya dog.

https://www.youtube.com/watch?v=qK4OW7hIJGg

https://www.youtube.com/watch?v=-RfOLOC3Oy0

Kommentér via Facebook

kommentarer