Jordskælvet i Wan er ikke noget som vil blive glemt af kurderne. Og bestemt ikke de ofre som faldt under rystelserne eller de mange fattige som lever i Wans brudte gader. En af dem vi ikke glemmer er drengen Yunus som ikke overlevede, men hvis familie nu er efterladt alene på gaden, selvom familien er blevet lovet arbejde og hus.

Af Medya Özvan

Drengen Yunus døde på vej til hospitalet i Wan efter en ældre mand prøvede at dække sig og beskytte Yunus under brokkerne. I ca. 1 døgn lå Yunus under murbrokker i byen, beskyttet af en mand. Men Yunus døde på vej til hospitalet af blødninger, efter han blev reddet. De sidste ord han sagde da han blev reddet var “jeg er meget forsinket hjemme, min far bliver sur på mig.”

Drengen Yunus blev derefter et symbol på jordskælvet i Wan. Han er forside på kampagneplakater. Yunus’s familie blev af en forretningsmand tilbudt hus, job og skolegang for børnene, og tog familien til Ankara. Manden fik lejet et hus til familien lidt uden for Ankara, men betalte kun to måneders husleje for dem, hvorefter han forsvandt.

Familien er på ni søskende. Det har kun været en af Yunus’s brødre som har arbejdet og passet på familien. Men det arbejde som Yunus’s storebror begyndte at overarbejde på, var hårdt og med få penge. En anden af hans storebrødre startede på et bygningsarbejde, hvorefter han faldt ned fra et stillads og blev handikappet.

Familien der var efterladt tilbage, kunne ikke betale husleje, så de samlede deres resterende penge sammen til transport, og er nu rejst tilbage til Wan.

“Min brors billeder er blevet taget og alle har lavet reklame. Vi har været hos statsministeren, og er blevet lovet forskellige ting, men det eneste vi har fået er et par stykker gammelt tøj,” fortæller Endar Geray, storebror til Yunus.

Kilde: yuksekovahaber.com

Kommentér via Facebook

kommentarer