Juan Mahmoud er bekymret for forældrene og folket i Rojava. Han har derfor lavet en kalender, hvis overskud går til ofrene dernede.

Af Deniz B. Serinci
Foto: Phototrack Claudeath

Juan Mahmoud har boet i Danmark i snart syv år. Men hjemlandet slipper ikke taget på ham.

Den unge mand stammer fra byen Qamişlo i syrisk Kurdistan (Rojava), som Tyrkiet invaderede i sidste måned. Og netop den konflikt påvirker Juan meget.

Derfor har han fotograferet mennesker, natur, bygninger og hverdagssituationer og samlet dem i en kalender i et A4-format. Alt overskud fra salg af kalenderen går til Rojava.

“Krigen dernede påvirker mig meget,” fortæller Juan netavisen Jiyan.dk. “Min far og mor bor dernede og jeg kan ikke slappe af. Jeg er altid bekymret for dem og mit folk.”

Indtil nu er hundredtusinder af kurdere og andre i Rojava blevet fordrevet af kampene. Billeder af flygtende og forbrændte børn er gået verden rundt.

“Når jeg ser de billeder af børnene, vil jeg gøre alt for dem. De fortjener ikke det her,” lyder det fra Juan.

Ideen til kalenderen fik Juan for nogle år siden. Folk i Rojava ringede og sagde, at de havde brug for penge.

“Jeg tog ind i en butik og så en kalender. Og så slog det mig ‘hvorfor laver jeg ikke sådan noget og giver overskuddet til de nødlidende dernede?'”

Den unge kurdiske mand har studeret til landbrugs- og miljøingeniør i Syrien og arbejder med kunstfotografering i Danmark. Herhjemme hjælper han desuden forskellige NGO’er og menneskerettighedsorganisationer med tolkning.

Netop kurdernes menneskerettigheder er det, Juan håber, at hans kalender vil sætte øget fokus på.

“Jeg ønsker at gøre Danmark og Vesten opmærksomhed på kurdernes forhold dernede. Jeg håber, at vores kurdiske folk skal kunne leve uden tortur, undertrykkelse og uden at blive tvunget til at forlade deres land.”

Se mere på Juans Facebook her

Danish Køb den fineste kalender og støt den hårdt ramte befolkning i Rojava 😊Mange af jer har her på min side og…

Slået op af Juan MahmoudTirsdag den 12. november 2019

Kommentér via Facebook

kommentarer