“Vi vil kun have mulighed for at hjælpe, hvis I præsenterer jer selv som en enhed. Undgå partipolitik, hvis I repræsenterer hele den kurdiske befolkning i Syrien og engager jer i ikke-voldelige aktioner,” sagde Masud Barzani, præsident i KRG, i sin tale.

Af Medya Özvan

250 kvinder og mænd mødtes i Arbil, Sydkurdistan, ved et to-dages konferencemøde, hvor de diskutterede situationen og den mulige fremtid for Syrien. Her holdte Masud Barzani en tale fra 32 lande, hvorved han fremlagde et forslag til syriske kurdere, om at stå sammen som kurdere. Konferencen var organiseret af KNCS, Kurdish National Council Syria, med støtte fra Kurdistan Regional Government.

På mødet blev situationen i Syrien diskuteret. Her blev der fremlagt, at de to kurdiske partier af syriske kurdere, PYD og KNCS, skulle påbegynde en strukturel administration af de kurdiske områder i Syrien så snart som muligt, da konsekvenserne for kurderne i Syrien ellers ville blive til endnu 50 års venten på kulturelle rettigheder og frihed, hvis ikke de samler en alliance.

Kurdish National Council Syria blev dannet i 2011 i Qamishlo, Nordvestsyrien, efter oprøret i Syrien startede i 2011. I oktober afholdte rådet en demonstration med 50.000 mennesker, med støtte fra Mesud Barzani. Barzani rådede Kurdish National Council Syria til at kæmpe for de kurdiske rettigheder i Syrien, men også andre etniske og religiøse minoriteter i Syrien til at danne en demokratisk, pluralistisk og sekulær stat. KNCS støtter den kurdiske sag, med baggrund på selvbestemmelse, og decentralisme, føderalisme eller autonomt styre i forhold til en løsning i Syrien, samt religiøs frihed, beskyttelse af alle minoriteter i Syrien og lige rettigheder til alle.

Medlemmer af KNCS har også mødtes med den Arabiske Liga, hvorefter en repræsentant fra Secretary General of the League bestemt siger at kurderne også skal indvolveres i Syriens fremtid. KNCS har krævet af blive indvolveret i samarbejdet mellem den Arabiske Liga og Syrian National Council, men frygter den islamiske dominans mellem det muslimske broderskab. Dog forklarer SNC og “the National Coordinating Committee for Democratic Change”, NCC, at der ikke vil blive forhandlet, hvis ikke KNCS er med.

Med sloganet “vi vil ikke være en del af problemet, men en del af løsningen” i Syrien, prøver KNCS at nå til enighed og samarbejde med PYD og andre kurdiske organisationer, for at repræsentere kurderne i Syrien.

Kilde: Peyamner.com

Kommentér via Facebook

kommentarer