”Jeg kunne ikke længere se på folkemordet, så jeg fandt YPG på Facebook og kom til Rojava,” siger Jordan Matson.

Den tidligere amerikanske soldat Jordan Matson kæmper for tiden med YPG, Folkets Forsvarsenheder i Rojava/Syrien mod IS, Islamisk Stat.

Den 28-årige Matson fra Wisconsin fortæller om baggrunden for hans kamp med YPG til den kurdiske mediekoncern Rudaw.

Rudaw: Fortæl os om din værnepligt i den amerikanske hær, dit normale liv, dine aktiviteter før du blev en del af ​YPG.

Jordan Matson: Mit navn er Jordan Matson. Jeg var infanterist i den amerikanske hær i tre år. Jeg arbejdede senere i et fødevaredistributionscenter, før jeg kom her. Blandt mine aktiviteter var at arbejde og sove og se lejlighedsvist at se film.

Er det første gang, du kæmper uden for USA, eller har du tidligere været i kamp, da du var i den amerikanske hær?

Jeg havde aldrig været i kamp, før jeg kom til Rojava. Og ja, det er første gang, jeg kæmper uden for USA.

Hvorfor har du besluttet dig for at kæmpe med kurderne?

Da min regering ikke hjalp kurderne i Syrien, besluttede jeg mig for at komme her efter Mosuls fald [Juni 2014]. Jeg kunne ikke længere se på folkemordet, så jeg fandt YPG på Facebook og kom til Rojava.

Jeg besluttede at kæmpe side om side med kurderne, fordi de støttede USA i 10 år, mens mit land var i Irak. Det er vores tur til at tilbagebetale gælden. Mine synspunkter er ikke ændret. Jeg elsker det kurdiske folk. De er den eneste etniske gruppe i denne region, der ønsker at leve i fred.

LÆS MERE PÅ RUDAW

Kommentér via Facebook

kommentarer