Tyrkiske medier: IS-kvinde udvist til Danmark

A.A.M. er “udvist og sendt til Danmark med fly for at blive retsforfulgt”, oplyser tyrkiske medier. Danske myndigheder kan ikke bekræfte sagen.

Foto: A.A.M. går ind i retsbygning, CNN Turk

En kvinde, som ifølge de tyrkiske myndigheder har tilsluttet sig Islamisk Stat (IS) i Syrien, er nu udvist af Tyrkiet og “sendt til Danmark med fly”. Det oplyser de tyrkiske aviser og tv-stationer Sabah, TRT og CNN Türk (klik på links).

A.A.M., som er dansk statsborger med rødder i Libanon, blev for nyligt anholdt i den tyrkiske by Bursa under en politirazzia mod IS.

Læs CNN Turk: IS-kvinde, tilfangetaget i Bursa, udleveret til Interpol

Kvinden har ifølge de tyrkiske myndigheder spillet en “aktiv rolle” i IS ved at hverve mænd til hellig krig. Hun forlod først Danmark for at tage til Syrien. Via Tyrkiet tog hun til det borgerkrigshærgede land og tilsluttede sig IS, oplyser de tyrkiske medier. Derefter tog hun tilbage fra Syrien til Tyrkiet og gemte sig i et såkaldt “safe house” i grænseprovinsen Hatay, som IS-folk ofte menes at have brugt. Herfra tog hun til sidst til Bursa og blev anholdt af tyrkisk politi. De tyrkiske politibetjente fandt et falsk dansk pas i huset.

Efter endt afhøring hos Bursas anklagemyndighed, blev A.A.M. sendt til immigrationskontoret. Her færdiggjorde myndighederne hendes deportationssag og den dansk-libanesiske kvinde blev “udvist til Danmark for at blive retsforfulgt”, oplyser Sabah, TRT og CNN Türk.

Danmarks Udenrigsministerium kan hverken be- eller afkræfte over for Ritzau, at nogen dansk statsborger skulle være blevet udleveret fra Tyrkiet til retsforfølgelse i Danmark.

Sammen med Center for Terroranalyse (CTA) vurderede Politiets Efterretningstjeneste (PET) for nyligt, at mindst 150 personer var rejst fra Danmark til Syrien eller Irak for at deltage i kamphandlinger, og at størstedelen af dem havde sluttet sig til IS. Af dem er de 50 til 67 vendt hjem til Danmark og mindst 38 er bekræftet dræbte. Ud af de 150 Syriensfarere, vurderes det, at mindst 21 er kvinder.

Til Berlingske siger kvindens advokat og anklagemyndighed, at hun ikke er blevet udleveret til Danmark. Læs på Berlingske

Kommentér via Facebook

kommentarer

2019-03-22T12:44:55+00:0021, marts, 2019|Kurdistan/Verden, NYHEDER|
Websiden bruger cookies og analytics. Ok