Strejkende ezidi-kurder: “Vi er truet fra alle sider”

“Jeg holder af det danske samfund og takker jer alle for det I har gjort for mig. Men jeg vil bare se mine børn igen. Jeg er desperat og døende efter at se dem sikkert igen.”

Af Masih Sadat

En gruppe syriske mænd strejker foran Udlændingestyrelsen for at få svar på deres sager om familiesammenføring.

Abdulrahman Qader Abdo

Abdulrahman Qader Abdo

En af dem er Abdulrahman Qader Abdo. Den 49 årige mand er ezidi-kurder og kom til Danmark for et år siden. Abdulrahman har ventet på familiesammenføring med konen og fire børn, lige siden han indsendte din ansøgning for et halvt år siden.

“Jeg holder af det danske samfund og takker jer alle for det I har gjort for mig. I har givet mig sikkerhed og I har taget jer af mig,” fastslår han. ”Men jeg vil bare se mine børn igen. I forstår ikke hvor vigtigt det er for mig. Jeg er desperat og døende efter at se dem sikkert igen.”

Ventetiden skyldes diverse mindre fejl, bl.a. i oversættelsen fra arabisk til dansk eller i det første tilfælde, hvor Udlændingestyrelsen havde meddelt, at billedet som han havde vedhæftet af sine børn, var for utydelige.

Abdulrahman er fra Aleppo, Syrien, hvor han plejede at male biler. Han har en familie med fire børn, heraf tre sønner og en datter, fra 11-17 år, og sin kone.

I skrivende stund befinder familien sig stadig i hjembyen Aleppo. Da Abdulrahman stadig befandt sig i Syrien under krigen, i Aleppo, var han blevet ramt af et artilleriangreb. Han viser sin venstre arm og fortæller, at han i dag har seks skruer i armen, udover en sprunget trommehinde og hjerteproblemer.

“Situationen dernede er meget slem. Det er selve døden,” fortæller han, deprimeret og ‘træt af livet’.

“Jeg tænker konstant på familien. De er nær døden. De er under krigen og de er ezidier – de er forfulgte,” siger han. ”Vi har et diktatorisk regime, som ikke er bange for at ty til voldelige midler mod dets egen befolkning.”

Især frygter han for Islamisk Stat, IS’ behandling af ezidier.

“Ezidierne bliver forfulgt dernede. Daesh (IS) kalder os for kuffar (vantro) og siger at vi tilbeder satan”.

Nemmere bliver det ikke af, at også regimet forfølger hans familie.

“Både Daesh (IS) og Assad er efter min familie. De er truet fra alle sider.”

Hans familie er bosat tæt på lufthavnen i Aleppo, i et nabolag hvor der er mange ezidi-kurdere.

Adspurgt om hvorfor han tog rejsen til Europa uden sin familie, forklarer han at “hvis det kun var ham der tog afsted og der skulle ske en ulykke på vejen, så ville det kun være ham det gik ud over.”

Årsagen til at han valgte Danmark, var at har en bror herhjemme, som havde forklaret ham at familiesammenføringsprocessen var forholdsvis hurtig her.

“Jeg havde hørt at Danmark og danskerne var meget empatiske og så var det meget naturligt for mig at vælge dette sted, når jeg kommer fra et diktatur som Syrien”.

Tirsdag den 15. september påbegyndte ca. 40 syriske mænd en strejke foran Udlændingestyrelsen. De kræver, at der sker fremskridt i deres familiesammenføringsproces. Mændene er alle sammen flygtninge, der kom hertil for omkring et år siden. Deres familier befinder sig stadig i det krigshærgede Syrien, eller i nabolandene, hvor de lever som internt eller eksternt fordrevne. Nogle af de strejkende mænd oplyser, at de har ventet 6 måneder eller mere.

De strejkende mænd siger, at de har fået af vide, at deres sager vil tage 3-6 måneder, før de kunne få endeligt svar. Men mange af dem har ventet i mere end 7 måneder, pga. diverse fejl og mangler i deres ansøgninger. I mellemtiden er flere familiemedlemmer blevet såret eller dræbt, siger de.

På nuværende tidspunkt er de syriske mænds strejke sat på pause – siden lørdag d. 26. – da Udlændingestyrelsen har sagt ja til at mødes med repræsentanter fra gruppen. Mødet vil finde sted på fredag, hvor alle de strejkende igen vil samles på Ryesgade. Hvis resultatet fra mødet ikke er positivt, vil de syriske mænd genoptage strejken.

10458772_1916954968528641_1117819826499964334_n

Kommentér via Facebook

kommentarer

2018-07-17T19:50:24+00:0029, september, 2015|Danmark, NYHEDER|
Websiden bruger cookies og analytics. Ok