18-årige Adel Juanmiry er for nyligt blevet Danmarksmester i Thaiboksning. Han stammer fra Kermanshah i Østkurdistan/Iran og går til dagligt i 10. klasse på Kildevældsskolen på Østerbro. Efter sommerferien skal han på Gladsaxe Gymnasium. 

Hvornår og hvordan fik du din interesse for thaiboksning?                                   

Jeg startede til Muay Thai, også kaldet Thaiboksning, for lidt over et år siden. Jeg startede sammen med to af mine gode venner i en klub på Nørrebro (COPENHAGEN MUAY THAI), men jeg kunne ikke enes med træneren og valgte derfor at skifte klub til (FIGHTWORLD) i Vanløse. 

Hvad er udfordringer ved thaiboksning?

Der er en del udfordringer ved Thai boksning. Man skal konstant holde sig i form, det er meget vigtigt at have en god kondition, hvilket gøres ved at løbe meget. Jeg løber gennemsnitlige 30 km om ugen. Man skal ikke spise usundt mad, da det være med til at øge din vægt. En af de sværeste ting er, at tabe sig op til en kamp. Jeg vejer for eksempel 60,5 kg normalt og jeg kæmper/bokser i vægtklasse -57 kg. Jeg skal tabe mig 3,5 kg op til kampen på ca. en uge.        

Kan du fortælle om de succes’er, du har opnået ved denne sport?

Jeg har kæmpet 6 kampe. 4 vundet på point, en vundet på teknisk knockout og en tabt. Jeg vandt NORDIC OPEN i 2012 og (min første titel, danmarksmester) Danmarksmesterskabet i 2013. Jeg har opnået meget som person, for jeg er blevet moden og har fået en disciplin, som jeg kun kan takke min træner for.

Hvad er dit fremtidshåb?

Det er at blive bedre og dermed blive professional thaibokser.   

 

Kommentér via Facebook

kommentarer