I november 2004 blev den 12-årige dreng Ugur Kaymaz dræbt med 13 skud af tyrkisk politi. Men politiet havde ingen anden mulighed og anvendte ”proportional magt”, mener Tyrkiet.

12-årige Ugur Kaymaz’s familie har indklaget den tyrkiske stat til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg. Han blev sammen med sin far, Ahmet Kaymaz, skudt og dræbt af tyrkisk politi, der ”frygtede, at han var en PKK-militant”.

Tyrkiets forsvar til domstolen lyder, at politiet tog til Kaymaz-familiens bopæl efter et telefonisk tip og at de fandt faderen Ahmet Kaymaz i gang med at udøve terroraktiviteter, hvorefter de ville anholde ham. Politiet skulle ifølge forklaringen til domstolen derefter have opfordret Ahmet Kaymaz til at overgive sig, hvorefter denne og sønnen Ugur Kaymaz skulle have åbnet ihjel mod ordensmagten. Derefter forsvarede tyrkisk politi sig og svarede igen med ”proportional magtanvendelse”.

Andre eksempler

6-måneder gamle Solîn Şemal blev dræbt i august i år i Kortek-landsbyen, nord for Silêmanî (Sydkurdistan/Irak) under tyrkisk luftangreb, hvor hendes familie også blev udslettet.

Den kun 14-årige Ceylan blev dræbt ved et morterangreb i efteråret 2009. Det tyrkiske militær undskyldte og meddelte, at der var sket en fejltagelse.

Læs mere: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1081714&CategoryID=77

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer