Selvom restaurantejeren Ibrahim Doguş blev beordret af politiet til at evakuere og lukke, så holdt han dørene åbne for at give betjente og brandfolk gratis mad.

ibrahim-dogusIbrahim Doguş, der stammer fra Nordkurdistan/Tyrkiet, gav gratis mad til hundredvis af betjente og brandfolk i kølvandet på onsdagens terrorangreb.

Da politiet beordrede Doguş til at evakuere og lukke sine tre restauranter i kølvandet på terrorangrebet i London, besluttede Doguş i stedet at holde spisestederne åbne, så politifolk havde et sted at spise og holde varmen.

“Jeg gik hen til en af politibetjentene og sagde, at jeg ville have, at ‘du og alle de andre kan bruge dette sted for at spise, drikke og holde varmen’,” siger Doguş til The Independent.

“Alle disse sejde mennesker har brug for vores støtte. Nogle af dem forsøgte at give os penge. En sagde: ’Jeg er en politibetjent, og du må tage imod mine penge.’ Men jeg sagde, at vi ikke ville tage imod pengene.”

Doguş, grundlæggeren af den britiske Kebab Awards, holdt restauranten åben indtil, ”den sidste betjent fik mad.” Han vurderer, at han har givet mad til mellem 300 og 500 folk fra politiet, Londons Ambulance Service og London Brandvæsen.

Terrorangrebet i London, kendt som Westminster-angrebet, fandt sted den 22. marts, tæt på det britiske parlament. Gerningsmanden Khalid Masood kørte en bil op på fortovet på Westminister Bridge, hvor 12 personer blev såret og en kvinde dræbt. Derefter stak Masood politibetjenten Keith Palmer ihjel. Gerningsmanden blev selv dræbt af politiet. I alt fem personer døde ved angrebet.

Kommentér via Facebook

kommentarer